2016-05-06 07:22Pressmeddelande

Tips 6 maj: Nu startar festivalen i Kungsträdgården

null

Idag inleds festivalen i Eurovision Village i Kungsträdgården. Bland artisterna ser vi de tävlande bidragen från Bulgarien, Schweiz, Albanien och Grekland samt den svenska artisten Martin Stenmarck.

EUROVISION VILLAGE

STORA SCENEN
17.45–17.55 Vi presenterar: Poli Genova från Bulgarien

Poli Genova tävlar för Bulgarien i Eurovision Song Contest 2016 med låten "If love was a crime".

18.00–18.15 Vi presenterar: Rykka från Schweiz

Christina Maria Rieder, mer känd under artistnamnet Rykka, tävlar för Schweiz i Eurovision Song Contest 2016 med den smäktande balladen ”Last of Our Kind”.

18.15–18.35 Vi presenterar: Eneda Tarifa från Albanien

Eneda Tarifa tävlar för Albanien i Eurovision Song Contest 2016 med Rn’b-låten ”Fairytale”. I Albanien är hon en riktig profil och känd som både skådespelare, tv-host, låtskrivare och sångerska.

18.40–18.50 Vi Presenterar: Argo från Grekland

Bandet Argo tävlar för Grekland i Eurovision Song Contest 2016 med låten ”Utopian Land”.

19.00–19.45 The Choir established by ABBA The Museum

ABBAs odödliga sångskatt i magiskt körformat. Lyssna till ”Dancing Queen” och många fler pärlor i The Choirs repertoar. Kören startades av ABBA The Museum för att fira 40-årsjubileet av ABBAs internationella genombrott vid Eurovision Song Contest i Brighton 1974.

20.00–21.00 Martin Stenmarck

Martin Stenmarcks stora genombrott kom när han vann Melodifestivalen 2005 med låten ”Las Vegas”. I årets upplaga tävlade han med låten ”Du tar mig tillbaks”. Han uppträder i Eurovision Village med sitt eget husband.

DAMMEN
12.00–12.30 Bollywood Opera

Rossinis komiska opera Italienskan i Alger har omvandlats till en fantastisk Bollywoodfilm-föreställning med sång och dans. I en unik föreställning med stor ensemble av professionella och internationella operasångare, musiker, dansare, barn, ungdomar och amatörer från Botkyrka får vi frossa i vällustiga Rossinikoloraturer och Bollywood-dans, i ett festfyrverkeri av färg, dans och musik. På scenen i Dammen i Eurovision Village får vi ett smakprov ur den kommande föreställningen.

21.30–00.00 Klubbkväll: Soul train

En helkväll med en härlig mix av soul, funk, disko och R'n'B från 70-talet och fram till idag. Bakom klubben står DJ Anders Müller och René Disteli Hedemyr som fyllt dansgolven varje fredag i fyra år. Nu flyttar klubben ut för en kväll till Dammen i Eurovision Village. Missa inte!

Mer programinformation hittar du här www.stockholm.se/eurovision

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand