2016-05-13 07:30Pressmeddelande

Tips 13 maj: Eurovision Song Contest i Stockholm

Stockholm är en av världens ledande musikexportörer. Det firas med showen "Fredag Night Live" där artister som Molly Lindén, Afro-Dite, Martin Stenmarck, Magnus Carlsson, A pollo 5 och dansare från Base 23 hyllar årets Polarpristagare - Max Martin. På Dammen laddar P4 Riks med direktsänd förfest och så firas att Stockholm blivit diplomerad som Fairtrade City.

EUROVISION VILLAGE

STORA SCENEN
20.00–22.30 Fredag Night Live

Mitt i Stockholm på Kungsträdgårdens stora scen hyllar vi Polarpristagaren och det svenska musikundret – Max Martin! Med Martin Stenmarck, Molly Lindén, Afro-Dite, Magnus Carlsson, A pollo 5, dansare från Base23 och band under ledning av Johan Landquist från Så ska det låta.

DAMMEN
12.00–13.00 Fair Trade City

Nu blir Stockholms stad diplomerad som Fairtrade City. Lyssna på goda exempel från Göteborg och Malmö samt träffa ledande representanter bakom Stockholms stads ansökan. Vid diplommottagningen närvarar även stadens finansborgarråd, Karin Wanngård.

14.30–15.00 Dailies

Final i Dailies tävling #synsamesc16, där deltagarna kan vinna biljetter till Eurovision Song Contest-finalen och Eurovision The Party! Kvalificering till tävlingens final sker i Dailies monter – läs mer på stockholm.se/eurovision.

17.00–18.45 P4 Riks Eurovision-förfest

Sveriges Radio laddar upp med direktsänd förfest. Eurovision-stjärnor duggar
tätt i radioshowen som sänds direkt i P4 - Sveriges största radiokanal. Livemusik, underhållning, direktrapporter från Globen, allsånger, tävlingar, intervjuer och mycket annat. Programledare Fredrik Eliasson.

22.30–00.00 Village Residence DJ Leo.B

DJ Leo.B är en flitigt anlitad party- och schlager-discjockey från
Stockholm som gärna showar lite extra i DJ-båset (med eller utan peruk).

EURO FAN CAFÉ

12.00–13.00 Wiwibloggs Review

Den andra semifinalen är över. Vi vet vilka sånger som fortfarande är med i kampen och i vilken ordning de kommer att uppträda i finalen. Wiwibloggs utvärderar resultatet från torsdagskvällen.

13.00–15.00 Eurovision Master Quiz

Här ska quiz-mästaren utses i riktigt knepiga frågor där de tävlande sållas bort en och en tills det till slut bara står en ensam segrare kvar. Precis som för team-quizen gäller att den som vill delta måste ha en smartphone eller surfplatta med sig.

17.00–20.00 DJ: Sinner G

Kvällens tema: Retro


För mer information

Ann-Charlotte Jönsson, Head of Press Eurovision Song Contest, tel: 08-508 28 550, esc_press@Stockholm.se

Hitta hela programmet på www.stockholm.se/eurovision

Facebook: City of Stockholm Eurovision Song Contest Events Twitter: @escstockholm16

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand