2019-09-23 12:24Pressmeddelande

Succésiffror för Lollapalooza i Stockholm

null

Den internationella musikfestivalen Lollapaloozas första år i Stockholm blev en riktig hit. Sammanlagt besöktes festivalen av ca 56 000 personer under tre soliga sommardagar.

På uppdrag av Visit Stockholm intervjuade Origo Group 587 festivalbesökare. En majoritet var mycket nöjda* med evenemanget. 9 av 10 besökare från Stockholms län tyckte också att det är viktigt att stora publika evenemang arrangeras i Stockholm.

Vi vet att musik är oerhört viktigt för stockholmare och att kulturevenemang lockar många besökare. Därför gör det mig extra glad att Stockholm är värdstad för den internationella musikfestivalen Lollapalooza, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad

Jag är en av de 56 000 personer som besökte festivalen. Det var fantastiskt att se alla dessa stora musikakter komma till Stockholm, ett härligt lyft för stadens kulturutbud. En stad som lever och låter och festar är en stad som mår bra, säger Jonas Naddebo, kultur- och stadsmiljöborgarråd, Stockholm stad.

Drygt hälften av festivalbesökarna bor i Stockholms län, 39 procent bor i övriga Sverige och strax över 14 procent kommer från ett annat land. De tillresta besökarna spenderade i genomsnitt 3 671 kronor per dygn, vilket innebär en turistekonomisk omsättning på nästan 360 miljoner kronor för staden. Den huvudsakliga utgiften var entrébiljett till evenemanget och därefter logi, som stod för 34 respektive 19 procent av dygnskonsumtionen.

Vi är enormt stolta och glada över Lollapaloozas första år och att Stockholm som tredje europeiska stad får äran att stå värd för detta fantastiska evenemang. Nu kan vi, resten av Stockholm och alla tillresta besökare se fram emot många fler år av musik och kultur. Äntligen har Stockholm fått en festival i världsklass, säger Patrick Fredriksson arrangör på Live Nation.

Stockholm omnämns i undersökningen som ”en dynamisk stad”, ”en modern stad med visioner” och även ”en stad där alla människor och åsikter får plats”.

Den turistekonomiska effekten är mycket positiv för både näringslivet och Stockholm som besöksdestinationen. Det är mycket glädjande att stockholmarna också sätter ett stort värde för staden med denna typ av evenemang, säger Annika Malhotra, projektledare för publika evenemang på Visit Stockholm.

Nästa Lollapalooza-festival äger rum i slutet av juni 2020 på Gärdet i Stockholm.

För frågor och ytterligare information om undersökningen, kontakta Annika Malhotra, projektledare för publika evenemang på Visit Stockholm.

Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business region som är helägt av Stockholms stad.

www.visitstockholm.com

www.investstockholm.com

www.stockholmbusinessregion.com


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand