2014-09-15 09:00Pressmeddelande

Stort flöde av Stockholmsinspiration ska dra fler finländare i höst

null

Finska resenärer gillar att resa till Stockholm, men nu lockar också nya destinationer som Tallinn och St Petersburg. Med en satsning på kontinuerlig och detaljerad inspiration ska VisitSweden och Stockholm Visitors Board säkra att finländarna fortsätter välja Stockholm som weekenddestination i höst. 

Många finländare har varit i Stockholm och räknat med både endags- och flerdagsbesök är de också den största gruppen av utländska resenärer i Stockholm. Många känner Stockholm som sin egen bakficka och vill ständigt ha rykande aktuell inspiration om butiker, restauranger, konserter, teater och museer. Men samtidigt är det få som gör en övernattning i Stockholm, och allt fler finländare reser till nya storstäder som Tallinn och St Petersburg. 

För att få finländarna att fortsätta komma till Stockholm under hösten har VisitSweden och Stockholm Visitors Board satsat på att ge resenärer som är nyfikna på Sverige ett kontinuerligt flöde av ny inspiration om det myllrande och nyskapande Stockholm. Artiklar och nyheter, videoklipp och bilder samlas på portalen tukholma.fi och sprids vidare i sociala medier. Även finska medier har skrivit mycket om Stockholm som resmål. 

-  I stället för några få kampanjtoppar under året vill vi erbjuda intressant och värderingsbaserat innehåll varje dag. Det finns en stor möjlighet att behålla det stora antalet finska besökare, men då måste vi möta deras behov av spännande och relevant innehåll som skapar värde för dem, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. 

Det redaktionella materialet på tukholma.fi produceras av Sanoma, ett av Nordens största mediehus i samarbete med VisitSweden och Stockholm Visitors Board. På tukholma.fi finns ständigt uppdaterad och aktuell inspiration om bland annat trendiga stadsdelar i Stockholm, konserter, teaterföreställningar, coola vintagebutiker, nyskapande restauranger och genuina bagerier. Lokala röster får också höras. Exempelvis delar en finsk designer bosatt i Stockholm och en svensk triatlonutövare med sig av sina insidertips. 

-  I Finland är Stockholm en välkänd destination. För att locka den finske besökaren till fler besök i Stockholm har vi valt att satsa på ett starkt redaktionellt innehåll. Syftet med Tukholma.fi och samarbetet med mediakoncernen Sanoma är att kontinuerligt mata finländare med nya reseanledningar till Stockholm, säger Peter Lindqvist, vd på Stockholm Visitors Board. 

I den målgrupp som VisitSweden riktar sin marknadsföring till säger över 97 procent att de redan varit i Sverige*. Trots att konkurrensen från andra storstäder i närområdet växer, har antalet övernattningar från Finland ökat med nästan 17 procent i Stockholm mellan januari och juli i år jämfört med samma period förra året**. Satsningen, som är en del av ett treårigt marknadsföringssamarbete, görs tillsammans med transportörer samt hotell, butiker, restauranger och upplevelseföretag i Stockholm. 

www.tukholma.fi/

*Källa: VisitSwedens målgruppsanalyser 2013 ** Källa: SCB/Tillväxtverket 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, ulrika.hallesius@visitsweden.com, tel 0704-200 900
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, bitte.olsson@visitsweden.com, tel 0705-25 04 56
Ann-Charlotte Jönsson, PR Chef Stockholm Visitors Board/ Stockholm Business Region, tel 08-508 28 507, ann-charlotte.jonsson@stockholm.se 

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand