2012-12-18 06:39Pressmeddelande

Stockholm Visitors Board vässar Stockholmskortet

null

De senaste åren har Stockholm Visitors Board satsat mer på marknadsföring direkt mot konsument och Stockholmskortet är ett strategiskt verktyg för att paketera reseanledningarna. Inför 2013 har Stockholm Visitors Board vässat kommunikationen och den grafiska profilen på Stockholmskortet och stärkt marknadsföringen online för att nå besökarna tidigare i beslutsprocessen.

Utmaningen och styrkan i Stockholmskortet är den enorma bredd i utbudet med över 80 museer och attraktioner. En av nyheterna i Stockholmskortet är hur vi presenterar attraktionerna. I stället för en presentation av attraktionerna från A till Ö utgår det nya kortet från det visuella.

-  Innehållet i Stockholmskortet är reseanledningen och det lyfter vi fram i den nya formen. Genom att paketera attraktionerna i teman och presentera dem i kartform blir det lättare för besökaren att både se nyttan med kortet och upptäcka mer av Stockholm, förklarar Anna-Karin Andersson, projektledare Stockholmskortet på Stockholm Visitors Board. Stockholmskortet ska upplevas smart, smidigt och prisvärt.

Att generera besök på stadens attraktioner är ett av huvudsyftena med kortet. Stockholmskortet genererar över en miljon besök årligen på stadens museer och attraktioner.

-  Stockholmskortet är en strategisk del av destinationsmarknadsföringen, inte minst när vi går från att vara en traditionell turistorganisation, primärt inriktad mot travel trade, till att bli ett relations-byrå inriktad på marknadsföring direkt mot konsument, säger Eva Camel Fuglseth, Chef Turistservice och Privatresor på Stockholm Visitors Board. Vår målsättning är att Stockholmskortet ska fortsätta att vara det ledande stadskortet i Europa.

För trettio år sedan lanserades Stockholmskortet och blev därmed det första stadskortet i Europa. Sedan dess har Stockholmskortet varit ledande i utvecklingen av stadskort i Europa. Stockholmskortet ger fri entré till mer än 80 museum och attraktioner, fria resor med lokaltrafiken och fri sightseeing. Det gamla Stockholmskortet kommer att leva parallellt och fasas ut under 2013.

För ytterligare information kontakta

Anna-Karin Andersson, projektledare Stockholmskortet, Stockholm Visitors Board
Annakarin.andersson@stockholm.se
+46 8 508 285 26

Eva Camél Fuglseth, Chef Turistservice och Privatresor, Stockholm Visitors Board
eva.camel@stockholm.se
+46 73 082 85 59

Ann-Charlotte Jönsson, PR Manager, Stockholm Visitors Board
ann-charlotte.jonsson @stockholm.se
+46 768 254 992

 

2013 års upplaga av kortet innehåller också två nya attraktioner och utvecklade sightseeingmöjligheter:

-  Carl Eldhs ateljémuseum vid Brunnsviken samt Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken är två nya attraktioner i kortet. Filmstaden kultur i Solna utgår.

-  Sightseeing-erbjudandena utökas med ytterligare en cykeltur; Bike Stockholm Tour (sommartid)

Stockholmskortet finns för både vuxna och barn (6-17 år) i valörerna 1 dygn, 2 dygn, 3 dygn och 5 dygn. Kortet kostar från respektive 495 och 225 kronor för en-dygnskortet. Vuxen/barn: 

1 dygn  495/225

2 dygn  650/265

3 dygn  795/295

5 dygn   1050/325

Stockholm Visitors Boards (SVB) affärsidé är att tillsammans med partners i besöksnäringen marknadsföra Stockholm med syfte att öka antalet gästnätter. Marknadsföringen sker under det gemensamma varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand