2014-09-09 11:27Pressmeddelande

Stockholm värd för VM i Triathlon 2015-2017

Svenska Triathlonförbundet (STF) kan idag meddela att Stockholm återigen kommer att vara värd för VM-tävlingar i triathlon. Under tre år framöver, 2015-2017, kommer Vattenfall World Triathlon Stockholm att arrangeras centralt i Stockholm. 2015 är tävlingshelgen 22-23 augusti. 

Stockholm har tidigare varit värd för framgångsrika VM-deltävlingar 2012-2014, vilket inneburit att STF och Stockholms Stad tillsammans har presenterat en bid för det internationella förbundet ITU avseende en ny period.

VM i triathlon avgörs i en serie med åtta deltävlingar och en final som arrangeras runt om i världen (ITU World Triathlon Series). Finalen kommer 2015 att gå i Chicago den 15-20 september. 

-  Världsmästerskapen i Triathlon är ett evenemang som går helt i linje med Stockholms ambition om att vara en av Europas ledande evenemangsstäder. Vi är glada och stolta över att kunna stödja ett stort världsmästerskap ytterligare tre år, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad.

- Efter att ha arbetat i flera år med att etablera en triathlontävling på allra högsta internationella nivå centralt i Stockholm och därefter få till tre framgångsrika event, är det naturligtvis mycket glädjande att vi får förnyat förtroende att vara en del av VM-serien ytterligare i tre år. STF har arrangemang som ett prioriterat verksamhetsområde vilket starkt bidragit till att vår idrott växer väldigt bra, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare STF

World Triathlon Series 2015:
28-29 mars- Auckland, New Zealand
11-12 april - Gold Coast, Australien
25-26 april - Cape Town, Sydafrika
16-17 maj– Yokohama, Japan
TBC – London, Storbritannien
18-19 juli- Hamburg, Tyskland
22-23 augusti - Stockholm, Sverige
5-6 september - Edmonton, Canada
15-20 september - Chicago, USA

Förutom elittävlingen arrangeras under helgen även en motionstävling både på olympisk distans och sprintdistans där deltagare på alla nivåer kan starta. Vattenfall World Triathlon Stockholms motionstävling växer för varje år och för två veckor sedan slogs deltagarrekord med 4000 deltagare. Vattenfall World Triathlon Stockholm ägs och genomförs av Svenska Triathlonförbundet och Lagardère Unlimited. 

VM-tävlingarna i Stockholm kommer att sändas för en internationell publik på över 20 miljoner TV-tittare. Då staden är triathlons arena innebär det en fantastisk möjlighet att exponera vår vackra huvudstad runt om i världen på ett fint sätt. 

För ytterligare kommentarer: 

Ola Silvdahl, 0708-48 55 00, ola.silvdahl@svensktriathlon.org

Ulla Hamilton, kontakta Moderaterna i Stockholms stad, pressjournummer 08-508 29 222

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand