2009-09-08 10:31Pressmeddelande

Stockholm satsar på ny webb för bussarrangörer!

Under TUR 2009, Skandinaviens största rese- och turismmässa, utsågs Stockholm till "Årets bussturiststad" av branschorganisationen Svenska Bussbranschens Riksförbund. Nu tar vi ytterligare ett steg och lanserar en branschwebb för bussarrangörer med aktuell trafikinformation och praktisk information inför Stockholmsbesöket.

- Vi är väl medvetna om bussturismens viktiga roll för vår position som framgångsrik besöksdestination. Det är också en insikt som manar till ödmjukhet inför de behov som näringen har på tillgänglighet och service säger Marcus Hammarström, Area Manager Sverige på Stockholm Visitors Board

Som Stockholms officiella marknadsföringsbolag vill Stockholm Visitors Board i större utsträckning än tidigare, kunna fungera som ett bollplank för produktutveckling och innovation inom bussturismen. Detta för att både stärka Stockholms ställning som besöksdestination och bidra till framgång för de företag som arrangerar resor till staden.

Ett första konkret steg är den nya branschwebb för bussarrangörer som har lanserats under sensommaren. Här hittar besökaren bland annat kontaktuppgifter, länkar till aktuell trafikinformation och en agentmanual med praktisk information om lämpliga hotell och restauranger för grupper, bussparkeringar, attraktioner och evenemang. Det finns även färdiga förslag på upplägg av utflykter, tillgång till bildbank och en mängd säljtexter som kan användas fritt i syfte att marknadsföra resor till Stockholm.

Den nya branschwebben för bussarrangörer har adressen www.stockholmtown.com/buss


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand