2014-09-20 16:07Pressmeddelande

Stockholm och Tele2 Arena värd för slutspelet i Handbolls EM 2020

null

Europeiska Handbollförbundet bestämde på lördagen vid sin kongress på Irland att hela
finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) i herrarnas
Europamästerskap 10-26 januari år 2020, det största någonsin, ska spelas i Stockholm på
Tele2 Arena.

- Det är fantastiskt stort att få tillbaka handbollen till oss och denna gång till vår största arena. Europamästerskapet är ett prestigeevenemang som nu görs större än någonsin och självfallet så är det extra kul för Stockholm att vi får hela finalspelet hos oss, säger Daniel Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas.


Detta är det fjärde stora internationella mästerskapet som Stockholm Globe Arenas kommer stå värd för de kommande åren efter att redan fått EM i Konståkning 2015, VM i amerikansk fotboll 2015 och EM i handboll damer 2016. Europamästerskapet i handboll för herrar 2020 kommer att utökas till att vara 24 lag och mästerskapet ska arrangeras gemensamt av Sverige, Norge och Österrike. Hela finalspelet (semifinaler, placeringsmatcher, bronsmatch och final) spelas på Tele2 Arena i Stockholm som blir den största arenan som handbollens Europamästerskap någonsin haft.

- Det är en stor ära att få vara värd för finalspelet i Europamästerskapen 2020. Det är ett internationellt evenemang som ligger helt i linje med Stockholms ambition om att vara en av Europas ledande evenemangsstäder, säger Olle Zetterberg VD Stockholm Business Region.

Det blir åttonde gången som Sverige är arrangörer för ett handbollsmästerskap på seniorsidan. Senast Stockholm stod värd för mästerskapet för herrar var 2002 då det spelades i Ericsson Globe.  För det stora finalspelet 2020 kommer Tele2 Arena att göras om till en arena för 24 000 åskådare.

För mer information kontakta:

Stefan Lövgren, VD/General Manager, Svenska Handbollslandslaget AV, 0708118593stefan.lovgren@handboll.rf.se

Ann-Charlotte Jönsson, PR Manager Stockholm Business Region, mobil: 08-508 28 507, ann-charlotte.jonsson@stockholm.se 

Daniel  Stålbo, Marknads- & Kommunikationschef Stockholm Globe Arenas, Tel: 08-600
93 52

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand