2013-09-12 12:50Pressmeddelande

Stockholm lanserar världsunik spelbaserad besöksguide

null


#stockholmsounds

Med ambitionen att bryta ny mark inom destinationsmarknadsföringen lanseras nu smartphone-appen Stockholm Sounds. Besökaren utmanas att upptäcka Stockholm genom spelmoment, interaktiva upplevelser och spännande platser utifrån stadens ljud och musik. Bakom initiativet står Stockholms besöksnäring genom Stockholmsstrategin och mobilutvecklingsbolaget Pergate.

För att erbjuda Stockholms besökare en unik upplevelse och samtidigt praktisera positionen som en av världens mest innovativa städer, lanseras nu smartphone-appen Stockholm Sounds. Projektet är ett resultat av ett arbete inom Stockholmsstrategin för att stärka konkurrenskraften inom stadens besöksnäring. Den vänder sig till kräsna resenärer och early adopters som vill få unika upplevelser som vanligtvis inte presenteras i guideböckerna. I spelmomenten kan användarna dela upplevelserna med sina vänner, vilket öppnar möjligheter för en viral spridning.

-  Stockholm Sounds blir en mycket speciell introduktion till staden för utländska besökare. Stockholm är en av världens ledande ICT-städer, med en snabbt växande gamingindustri,  så det känns både roligt och självklart att vi utvecklar vårt erbjudande och erbjuder internationella besökare en tjänst som bekräftar denna position, säger Ulla Hamilton (M), näringslivsborgarråd och ordförande i Stockholm Business Region. 

Stockholm Sounds är ett pilotprojekt som initierats av Stockholms besöksnäring genom Stockholmsstrategin. Där ingår Visita Stockholm, Stockholm Visitors Board, Svensk Handel, Stockholms Kulturförvaltning, Swedavia, Visit Sweden, Stockholms Hamnar, Stockholmsmässan, Kungliga Djurgårdens Intressenter och Öppen Skärgård. Piloten har utvecklats av Stockholm Business Region i samarbete med spelutvecklingsbolaget Pergate samt ljudkonstnären Håkan Lidbo på Stockholmsstrategins uppdrag. För projektets partners finns en unik möjlighet att nå målgruppen genom att vara värd för en egen plats i appen.

-  Nu omsätter vi Stockholmsstrategins ambitioner i praktiken. Att koppla ihop två av Stockholms starkaste kort, besöksnäring och teknikbranschen, och skapa en världsunik produkt som presenterar staden på ett nytt sätt är mycket spännande. Musik och spel är laddat av kulturellt kapital och är ett intresse som delas av många. Projektet är ett nytt grepp och ett medel i vårt mål att öka antalet gästnätter med 50 procent till 2020, säger Lars Sandberg, ordförande Stockholmsstrategin tillika ordförande för Visita Stockholm.


Ladda ner appen här:

https://itunes.apple.com/se/app/stockholm-sounds/id692744018?mt=8

Kort om Stockholm Sounds

Stockholms Sounds är en app, som nu har släppts i en betaversion för Iphone. Den visar besökarna vägen till ett 40-tal kända och okända musik- och ljudplatser i Stockholm. Upplevelserna varierar beroende på tidpunkt på dygnet och varje plats erbjuder sin egen utmaning, historia, frågesport eller spelsession.

Genom Stockholm Sounds får användarna också tillgång till fem unika, interaktiva och utmanande ljudinstallationer runt staden, skapade av ljudkonstnären Håkan Lidbo. Besökare som landar på Stockholm Arlanda Airport får sitt första uppdrag direkt, men utmaningen kan startas var som helst i världen.

Stockholm Sounds utnyttjar kart- och positioneringsteknologi, offline-funktionalitet, och spelelement för att informera och aktivera besökaren. Applikationen innehåller en spelmotor som hanterar aktiviteter och skapar händelsekedjor efter besökarens preferenser. Tjänsten är gratis, kräver ingen data-roaming och behöver inte wifi. Stockholm Sounds fungerar i dagsläget på IOS 4 och uppåt.

Ett urval av platser

-  Vilket ljud förknippar du med Nobelmuseet? Appen tar dig till ett av Stockholms ljudligaste attraktioner

-  Music Quiz på Pet Sounds - appen guidar dig till norra Europas bäst bevarade skivaffär.

-  Stampens Blues Jam - Jamma som jazzlegenderna Dizzie Gillespie och Sveriges egen jazz diva Monica Zetterlund, som alla var stamgäster på Stampen

-  Upplev Voodoo musik på Marie Laveau, Söders eget cajun hang-out

-  Ta reda på (och njut!) av gröna drinkar och ljud i Strindbergs Röda rummet, på Berns

För ytterligare information

För kontakt med Ulla Hamilton:
Markus Jonsson, pressekreterare Stockholms stad
076-1229201 alt. M-pressjour 08-508 29 222.

Stockholmsstrategin:
Lars Sandberg, ordförande Stockholmsstrategin tillika ordförande Visita Stockholm
Lars.sandberg@scandichotels.com, 070 - 973 54 73

Elisabet Elmsäter Vegsö, projektledare Stockholmsstrategin:
Elisabet.elmsater@stockholm.se, 076 - 129 10 61

Stockholm Sounds-projektet:
Per Holmlund, PR Manager, Stockholm Business Region
per.holmlund@stockholm.se, +46 (0)70 472 80 69,

Plattformen och teknisk information:
Anna Beijer, CEO Pergate AB
anna@pergate.com, +46 (0)70 942 85 29

Ljudinstallationerna:
Håkan Lidbo, Håkan Lidbo Audio Industries
hakan@hakanlidbo.com, +46 (0)70 482 56 46

Stockholmsstrategin är ett gemensamt arbete för att skapa en samsyn om nyttan av en gemensam målbild och strategi för utvecklingen av besöksnäringen i Stockholms län. Intressenterna bakom är Visita Stockholm, Stockholm Visitors Board, Svensk Handel, Stockholms Kulturförvaltning, Swedavia, Visit Sweden, Stockholms Hamnar, Stockholmsmässan, Kungliga Djurgårdens Intressenter och Öppen Skärgård. www.stockholmsstrategin2020.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand