2012-07-30 06:00Pressmeddelande

Stockholm en välkomnande och öppen turiststad

I veckan drar den årliga Pridefestivalen igång och fler besökare än någonsin väntas.
Pride är Stockholms största återkommande evenemang räknat i antal deltagande personer.

 Evenemanget växer för varje år vad gäller omsättning och antal deltagare och särskilt ökar antalet utländska besökare till Stockholm; ett resultat av flera års medvetet marknadsföringsarbete mot en internationell målgrupp.

- Hilton Hotels har sedan många år varit engagerade i HBT-arrangemang internationellt. Därför är det helt självklart för oss här i Stockholm att på samma sätt främja HBT-turism till Sveriges huvudstad. Att Stockholm har lyckats placera sig som en av världens 5 främsta destinationer för den här målgruppen gör oss naturligtvis väldigt stolta, säger Henrik Friskopp, Director Operations på Hilton Hotel Slussen som är årets officiella Pridehotell.

- Stockholm är idag en välkänd destination som står för öppenhet, mångfald och respekt. Viktiga grundvärderingar för de flesta resenärer i dag, men för HBT-resenären är de direkt avgörande när de ska välja sitt resmål. Vi jobbar aktivt med att förstärka bilden av Stockholm som välkomnande och öppen, säger Christina Guggenberger, projektledare för Stockholm Gay & Lesbian Network inom Stockholm Visitors Board.

Nätverkets arbete har givit Stockholm ökad synlighet internationellt och staden har idag en framträdande position som en av de mest attraktiva destinationerna.

Stockholm Gay & Lesbian Network är ett samarbetsprojekt som startades 2005 och arbetar med marknadsföring och produktutveckling av Stockholm. Ett 20-tal partners deltar inom hotell, attraktioner, transportörer och restauranger. Stockholm Visitors Board samordnar nätverket.

 

 

Mer information
Maria Fogelström Kylberg, presschef Stockholm Business Region
070-472 80 08, maria.fogelstrom-kylberg@stockholm.se

Christina Guggenberger, projektledare Stockholm Gay & Lesbian Network
073-083 85 33, christina.guggenberger@stockholm.se

 

 

Stockholm Visitors Boards (SVB) affärsidé är att tillsammans med partners i besöksnäringen marknadsföra Stockholm med syfte att öka antalet gästnätter. Marknadsföringen sker under det gemensamma varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand