2009-03-20 08:01Pressmeddelande

Stockholm är Sveriges bästa bussturiststad

Enligt bussbranschen är Stockholm den bästa bussturiststaden i Sverige. Priset deladess ut av Bussbranschens Riksförbund och branschtidningarna ResForum och TrafikForum under TUR-mässan i Göteborg under torsdagen. Det är första gången som priset delas ut och Stockholm kommer att representera Sverige i den europeiska tävlingen IRU City Trophy 2009.

- Det känns som en ära att bussbranschen uppskattar det vi gör. Bussturismen är ovärderlig för oss. Stockholm har mycket att erbjuda i form av kulturutbud och evenemang och tar emot bussgrupper året om. Vi försöker underlätta för bussresearrangörerna och se till att deras gäster får en trevlig vistelse i Stockholm. Det gör Stockholms Stad genom att bland annat se till att det finns parkeringsplatser centralt, i närheten av attraktioner och evenemangsarenor. Och så försöker vi att hålla staden tillgänglig även vid stora evenemang, säger Peter Lindqvist VD på Stockholm Visitors Board.

Årets Bussturiststad i Sverige 2009 korades på BUSSTORGET under torsdagen den 18 mars. Stockholm kommer också att representera Sverige i IRU City Trophy 2009 där Europas bästa bussturiststad ska utses. Den europeiska prisutdelningen äger rum på mässan Bus World 2009 i belgiska Kortrijk den16-21 oktober.

Priset delas ut för att uppmärksamma och belöna den stad eller kommun som arbetar målmedvetet för att skapa goda förutsättningar för bussturismen. Priset ska också ses som en uppmuntran för städer och kommuner att följa det goda exemplet. De som investerar i goda förutsättningar för bussturism får dessutom en ekonomisk tillväxt vad avser turism.

Stockholm har också utsetts till Sveriges bästa turistbyrå enligt besökarna på sajten Barnens Turistguide under TUR-mässan i Göteborg.


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand