2010-09-15 10:47Pressmeddelande

Stockholm är årets eventarena

​Stockholm är utnämnt till årets eventarena. Det blev klart när årets Narrenpris delades ut av branschorganisationen Eventakademin under en ceremoni på onsdagen. Priset delas ut för arrangemanget Stopover Stockholm i samband med Volvo Ocean Race 2009.

- Vi är stolta och glada över att bli utsedda till årets eventarena med Stockholm Stopover under Volvo Ocean Race. Stockholm har medvetet och långsiktigt satsat på att skapa en evenemangsstad i världsklass och den här utmärkelsen är ett kvitto på våra ansträngningar, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm.

Juryns motivering löd:

 ”Stockholms stad gav i uppdrag till Stockholms Hamnar att skapa en eventarena och ett stopover för tävlingen Volvo Ocean race som både var attraktivt för sponsorer och stockholmare. Denna tillfälliga arena var Skeppsbron i Stockholm och man lyckades att skapa ett område som gav utrymme för alla sponsorer och seglingssyndikat samt för stockholmare och besökare från hela Sverige. Denna balansgång mellan exklusivitet och tillgänglighet för allmänhet lyckades man med på ett imponerande sätt, tack vare en stark planering och en ambition att från start få alla intressenters behov tillgodosedda”.

För mer information om Svenska Eventakademin: http://www.eventmarket.com/Eventmarket/Internet/PresentationPage.aspx?PageID=19864

Presskontakt Sten Nordin:
Helena Widegren, presschef Moderaterna i Stockholms stad och län
08-508 29 878, helena.widegren@stockholm.se

För mer information
Ann-Charlotte Jönsson, presschef Stockholm Visitors Board
08-508 28 507, ann-charlotte.jonsson@stockholm.se

Event Stockholm drivs av Stockholm Visitors Board och är ett partnerskap mellan offentlig verksamhet och näringsliv. Event Stockholm verkar för att uppnå Stockholms vision om att vara en evenemangs- och upplevelsestad i världsklass.
www.eventstockholm.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand