2014-04-29 06:30Pressmeddelande

Stockholm ansöker om Konståknings-VM 2017

Svenska Konståkningsförbundet har valt Stockholm som värdstad och ansökningspartner till VM i konståkning 2017.


– Konståkningen är en av de mest populära tv-vintersporterna. Med EM och VM får vi chansen att erbjuda stockholmarna möjligheten att ta del av sporten på plats och de svenska konståkarna möjlighet att tävla inför hemmapublik. Vi breddar sport- och underhållningsutbudet, och arenorna bidrar med positiva effekter för jobb och tillväxt i Stockholm, säger Ulla Hamilton (M), trafik- och företagarborgarråd i Stockholms stad.

Senast ett större konståkningsmästerskap hölls i Stockholm var 1947. Just nu går planeringen för EM 2015 i Stockholm in i en intensiv fas, i januari om mindre än ett år bjuds stockholmarna och inresta, för första gången i modern tid, på konståkning i världsklass på hemmaplan. Beslutet att också söka ett VM, i samma stad och redan om två år flyttar fram positionerna för Stockholm som konståkningsdestination.

– Möjligheten att tillsammans med Stockholm vara värd för två internationella mästerskap i konståkning, med bara ett par år emellan, stärker oss. Det behövs ett nav för konståkning, inte bara i Sverige, utan i Norden, säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska konståkningsförbundet.

I Sverige är sporten på frammarsch, med mer än 130 klubbar och över 20 000 medlemmar. Stockholmsklubbarna utmärker sig med många duktiga juniorer som också tävlar internationellt.

– Stora internationella mästerskap på hemmaplan blir en drivkraft för många, redan i unga år. Det ger motivation att fortsätta kämpa för att nå sina drömmar, varje dag, fortsätter Katarina.

Ansökan har gått till ISU (International Skating Union) och valet av värdland, och stad, görs vid ISU:s kongress i Dublin i slutet av juni. Tävlingarna planeras till mars 2017.


För ytterligare information och kommentarer
Presskontakt: Tobias Nässén, 076-122 92 02, Tobias.nassen@stockholm.se
Moderaterna i Stockholms stad - pressjournummer 08-508 29 222 / +46 8 508 29 222

Lisa Nilsson, presschef Svenska konståkningsförbundet, 070-722 84 64, lisa.nilsson@smallworld.se


Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se
www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand