2011-05-31 09:44Pressmeddelande

STCC till Solvalla i Stockholm 2012

 Scandinavian Touring Car Championship, STCC, kommer att köra sin final  på Solvalla travbana, den 21-22 september 2012. Världseliten i standardbilsracing ska slåss om mästerskapstiteln på en 1400 meter lång asfaltslinga som kommer att anläggas på travbanan. 

–        Det kommer att bli spännande och tät racing där publiken kommer att ha fullständig överblick över hela banan och allt som händer. Det kommer att bli en spektakulär final. STCC Stadium Race kommer att köras med hela Stockholms stadspuls i bakgrunden och för oss är detta en fantastisk möjlighet att nå en ny publik, säger Bob Huzell, vd för STCC AB.

Tävlingen kommer att vara fullt klimatkompenserad och miljöcertifierad. Solvalla är Nordens största travarena och rymmer cirka 30 000 åskådare beroende på arrangemang.

Styrelseordföranden Anders Dahl ser fram emot att få släppa lös fler hästkrafter på banan än någonsin tidigare.

–        Solvalla är en arena under ständig utveckling, säger han. Genom samarbetet med STCC ser vi nya möjligheter att utveckla vår verksamhet.

Peter Lindqvist,vd för Stockholm Visitors Board, menar att STCC Stadium Race är ett starkt bevis på att Stockholm är en attraktiv evenemangsstad.

–        Vi är väldigt stolta över att äntligen kunna erbjuda ett stort bilsportevenemang i Stockholm, säger Peter Lindqvist. STCC och Solvalla bidrar till att öka bredden av evenemangsutbudet i vår stad vilket vi är väldigt glada för.

Kåge Schildt, ordförande i Svenska Bilsportförbundet, gläds åt att motorsporten nu gör sitt intåg i Stockholm.

- STCC har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla sin serie under de senaste åren och de fortsätter att vara vår viktigaste partner när det gäller att marknadsföra motorsporten, säger han. Att ta STCC till Stockholm är en av de mest betydelsefulla händelserna för svensk motorsport genom tiderna. För ytterligare information kontakta

Joakim Tärnström, Informationsansvarig, STCC AB
Tel: +46 (0)8-716 60 55, Mob: +46 (0)73-088 54 42

Peter Lindqvist, vd, Stockholm Visitors Board
Tel: 08-508 28 550


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand