2019-10-21 15:25Pressmeddelande

Sommarens ridsporttävlingar uppskattades både av stockholmare och besökare

null

Longines Global Champions Tours första år i Stockholm gav fina resultat - både för de svenska ryttarna och för publiken. Under fyra sommardagar i juni bjöd Stockholms Stadion på en hästfest i världsklass tillsammans med eliten inom hoppning och dressyr. Evenemanget gav ett turistekonomiskt tillskott på 57 miljoner till staden och stärkte Stockholm som destination för ridsport.

Stockholms Stadion är en svensk favorit för internationella ridtävlingar med en historia som började redan med de Olympiska spelen 1912. Enligt Visit Stockholms och Origo Groups undersökning på plats kände nio av tio stockholmare att evenemanget gjorde dem stolta över sin stad. Ord som beskrev Stockholm i besökarens ögon var ”dynamisk”, ”liv och rörelse” och ”en välkomnande stad”.

-Vi gläds med arrangören över hur bra hela evenemanget upplevdes av såväl tävlanden som av besökarna. Att så många stockholmare tyckte att ett sådant här evenemang gör dem stolta över sin stad är ett mycket gott betyg. I och runt Stockholm finns en kunnig och ridsportsintresserad publik som bjöds till ett Stockholms Stadion med ett brett utbud av tävlingar och andra inspirationsmöjligheter. Från stadens sida ser vi både möjligheter och har förhoppningar om att evenemanget kommande år fortsatt utvecklas för att ännu fler ska få uppleva en inspirerande hästfest, säger Camilla Hagman, Kommunikations- och evenemangschef på Idrottsförvaltningen Stockholms stad.

Under dagarna evenemanget pågick intervjuades 578 besökare. Nästan nio av tio besökare tyckte att hästtävlingarna var ett lyckat evenemang. Totalt fick evenemanget betyget 4,3 av 5 - både av stockholmare och tillresta besökare.

-Vårt första år i Stockholm var startskottet för ytterligare fyra tävlingar på Stockholm Stadion och vi ser redan fram emot nästa sommar. Ett internationellt idrottsevent i den här klassen gagnar hela Sverige och sätter Stockholm på kartan som ridsportdestination, säger Johan Pagerup, VD Sport & Evenemang och arrangör av LGCT.

Miami och Mexico City är några av de städer som Longines Global Champions Tour tidigare har besökt. Stockholm utmärker sig på flera sätt som värdstad, till exempel kunde besökare även utan biljett se framridningarna i samband med tävlingarna – något som aldrig varit möjligt vid tidigare evenemang.

- LGCT har utvecklat ett nytt evenemangskoncept som lyfter upplevelsen för både medverkande och besökare genom att spegla och dra fördel av Stockholms unika förutsättningar som öppen och kreativ stad. Vi är stolta över både evenemanget och samarbetet och ser fram emot fortsatt utveckling under de kommande åren. Stockholm utvecklas som evenemangsstad och detta evenemang kommer att bli en internationell magnet för destinationen, säger Caroline Strand VD Visit Stockholm

Den turistekonomiska omsättningen från LGCT och Stockholm Horse Week blev 57 miljoner kronor. I snitt spenderade besökarna 2 923 kr per dygn under sin vistelse, pengar som framförallt lades på shopping och köp av souvenirer.

För mer information, kontakta Camilla Hagman, Idrottsförvaltningen eller Caroline Strand, Visit Stockholm.

Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad.

www.visitstockholm.com

www.investstockholm.com

www.stockholmbusinessregion.com


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand