2011-03-18 07:06Pressmeddelande

Samarbetet Sweet Spot Sweden ska vinna hem idrottsevenemang

Stockholm, Göteborg, Malmö, Jämtland/Härjedalen och Riksidrottsförbundet inleder en gemensam satsning för att marknadsföra Sverige som ett land för stora idrottsevenemang på den internationella arenan. Satsningen heter Sweet Spot Sweden och första steget är att delta på SportAccord Convention, i London i april.

Ett framgångsrikt idrottsevenemang är en oöverträffad möjlighet att visa upp sitt land, sin idrott och sin stad eller region. Besökare kommer till staden och landet för att titta på tävlingarna där de spenderar såväl tid som pengar. Ofta kommer de tillbaka. Många städer och länder har insett det, satsar idag därefter och kampen om att vinna hem mästerskap och tävlingar är hårdare än någonsin.

Därför satsar Stockholm, Göteborg, Malmö och Jämtland/Härjedalen tillsammans med Riksidrottsförbundet på att bygga ett lag i stället för att konkurrera med varandra.  Satsningen heter Sweet Spot Sweden och står för det unika med Sverige som arrangörsland av stora idrottsevenemang.

- Tankarna bakom samarbetet är att göra det som svensk idrott alltid varit bäst på – att bygga ett vinnande lag. Den här gången för att kunna fortsätta få hem internationella idrottsevenemang. Därför visar vi upp Sverige på världens största, och kanske viktigaste, mötesplats för idrottsevenemang SportAccord Convention i London i april 2011 och i Quebec City i maj 2012, säger Karin Mattsson Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande.

Historiskt sett har de olika idrottsförbunden ofta och med ganska jämn takt arrangerat VM, EM och andra internationella tävlingar. Idag krävs ett helt annat långsiktigt arbete än tidigare. Enskilda satsningar kommer att ha svårt att hävda sig i konkurrensen och för att kunna få hem de stora evenemangen krävs gemensamma krafter.

- Sverige är i många sammanhang ett litet land, men vi har en unik idrottsrörelse som bygger på ett stort engagemang och som lett till fantastiska idrottsframgångar. Vi har väl utvecklade städer och regioner som vill och kan genomföra evenemangen, och med Sweet Spot Sweden lyfter vi fram att kombinationen av arrangörslandet Sverige och svensk idrotts värderingar gör evenemangen unika. Vi vill både att svenska folket och våra idrottare ska få uppleva fler idrottsfester på hemmaplan, säger Karin Mattsson Weijber.


För kommentarer kontakta

Karin Mattsson Weijber
Ordförande, Riksidrottsförbundet
070-600 37 22

Peter Lindqvist
VD Stockholm Visitors Board
08-508 285 92


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand