2011-05-26 11:40Pressmeddelande

Resebyråföreningen värd när EU:s resebyråer samlas i Stockholm

ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association), den övergripande europeiska resebyråföreningen med säte i Bryssel, väljer i år Stockholm för sin årliga konferens.

Varje år i slutet av maj håller ECTAA sitt årsmöte med tillhörande konferens på en ort i något av de länder där medlemmarna hör hemma. I år firar föreningen dessutom sitt 50-årsjubileum. Mötet arrangeras i Stockholm på Operaterrassen den 30-31 maj och Svenska Resebyråföreningen (SRF) är värd för mötet.

– Vi är stolta över att kunna visa upp Stockholm, som ju är en av världens vackraste och grönaste huvudstäder, säger Tomas G Olsson, VD för SRF. Stadens fantastiska miljöer, med den friska luften, vårt rena vatten och grönområden så centralt, stimulerar kreativiteten hos de allra flesta och vi är därför övertygade om att resultatet av konferensen kommer att bli utmärkt.

Under konferensen talar bland annat två representanter från EU-kommissionen kring arbetet med ett reviderat paketresedirektiv samt om vad kommissionen gör för att hitta ett sätt att skydda passagerare mot flygbolagskonkurser.

Inom ECTAA finns 29 medlemmar, som alla representerar resebyrå- och researrangörsföreningar inom nästan hela EU. Endast Luxemburg och Litauen står för närvarande utanför. Övriga representerade är Norge, Schweiz, Kroatien och Turkiet. Deltagarna representerar resebyråer och researrangörer som säljer resor till andra länder. Därför är det av stort intresse för besöks- och turistnäringen i Stockholm och Sverige att ta emot dessa personer. 
 
– Att europas resebyråföreningar väljer att träffas i Stockholm är oerhört glädjande och ett starkt bevis på att vår huvudstad är en attraktiv turistdestination och en av de viktigaste mötesstäderna i världen, säger Peter Lindqvist, VD för Stockholm Visitors Board.

För mer information, kontakta:
Tomas G Olsson, VD SRF, 08–762 68 62
E-post: tomas.g.olsson@srf-org.se

 

SVENSKA RESEBYRÅFÖRENINGEN (SRF)

bildades 1937 och företräder i dag drygt 85 procent av landets resebyråer räknat i omsättning samt närmare hälften av de svenska researrangörerna (med undantag av de stora charterarrangörerna).

SRF har drygt 200 medlemsföretag och representerar 400 försäljningsställen. Medlemsföretagen

sysselsätter runt 4 500 personer och hade en affärsvolym på drygt 30 mdr kr år 2009. Besök vår hemsida på www.resebyraforeningen.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand