2016-04-29 13:30Pressmeddelande

​Programsläpp: Här är höjdpunkterna i Stockholm under Eurovision Song Contest 2016

Populära svenska artister som Martin Stenmarck, Magnus Carlsson och Shirley Clamp; The Choir, en hyllning till Ted Gärdesstad och en spektakulär show som en hyllning till polarpristagaren Max Martin är några av höjdpunkterna när Stockholm bjuder på en nio dagar lång Eurovision-festival i Eurovision Village i Kungsträdgården. Dessutom blir det klubbkvällar, sing-a-long och en glittrande schlagerkväll. Varje dag mellan klockan 12.00 och midnatt fylls parken av aktiviteter, underhållning, mat och dryck. Missa inte heller City Skylinern, det 81 meter höga tornet mitt i Kungsträdgården. Här är höjdpunkterna:

Eurovision Village i Kungsträdgården är den stora festplatsen för alla Stockholmare och tillresta. Från två scener bjuds det på underhållning och runt om i parken blir det en rad prova-på-aktiviteter. På den stora scenen ligger tonvikten på liveframträdanden och specialarrangerade shower från folkkära svenska artister och de tävlande länderna. På den nya scenen Dammen blir det DJs och klubbkvällar.


Festivalveckan inleds fredagen den 6 maj med popkören The Choir – established by ABBA the Museum som bjuder på en kavalkad av ABBA-klassiker klockan 19. Därefter ger den mångsidige artisten och melloaktuelle Martin Stenmarck en konsert med sitt husband.


Soultrain är den populära soul, funk, disco och RnB-klubben som fyllt dansgolven varje fredag i fyra år. Nu flyttar DJ Anders Müller och René Disteli Hedemyr ut klubben för en kväll till Dammen i Eurovision Village den 6 maj. Missa inte det!

Missa inte hyllningen till Ted Gärdestad och hans musik och sol vind och vatten. I år skulle Ted fyllt 60 år. På Stora scenen i Eurovision Village hyllar artister som Janne Schaffer, Sonja Aldén, Kristin Amparo och Johan Boding lördagen den 7 maj klockan 19.30.

Lördagkvällen fortsätter med ett färgsprakande party och schlager kväll med Eurovision Villages egen Hus-dj Leo B i Dammen från klockan 19. Leo B dj:ar i Dammen även den 9 och 13 maj.

Söndagen den 9 maj blandar Balettakademien uppvisningar och prova-på-pass i streetdance, jazzdans eller dancehall i Dammen klockan 12-15.

Under Semifinalkvällarna laddar vi upp med Eurovision Song Contest Sing-a-long. Det är Gabriel Forss som ordnar allsång med tidernas bästa låtar från Eurovison och Melodifestivalen och med gäster som Shirley Clamp 10 maj och Magnus Carlsson 12 maj. Kvällen fortsätter med semifinalsändningen på storskärmar vid Stora scenen.

Onsdagen den 11 maj presenterar Stockholm Pride och Rille Hante en glittrande schlagerkväll för mångfalden. Det blir en oförglömlig afton där olikheter hyllas, tonartshöjningar diggas och du får dansa till en hitkavalkad av schlagerrefränger. Allt paketerat i regnbågens färger. Bland artisterna syns den grek-svenska Helena Paparizou och Katrina (Katrina and the Waves).

Den 11 maj är det 35 år sedan Bob Marley gick ur tiden. Daniel Lemma & Hot This Year Band hedrar legenden genom en reggaekonsert i Dammen klockan 18.30.


Friday Night Live är en spektakulär scenshow och hyllning till årets polarpristagare Max Martin, som står bakom inte mindre än 21 billboardettor! På Stora scenen den 13 maj drar en magnifik show igång med artister som Molly Lindén, Afrodite, Magnus Carlsson, Apollo 5, Martin Stenmarck och dansare från Base 23 dansklasser. Kapellmästare är Johan Landqvist från tv-programmet ”så ska det låta”

I Euro Fan Café på Skeppsbron kan man träffas över en lunch och frossa i allt som har med Eurovision Song Contest att göra. Här bjuds det på Eurovision frågesporter, möten med deltagande länders artister och så kan du bli medlem i fanklubben. Den 9 maj hedras de sex svenska ESC-vinnarna av Melodifestivalklubben.

Missa inte heller de spelande övergångsställena i centrala Stockholm, de sjungande tunnlarna och aktiviteterna under vinjetten ”i dina kvarter” på fem platser i Stockholm. Den åttonde maj hissar vi de 42 deltagande ländernas flaggor i en ceremoni klockan 08.00 på Skeppsbron framför Slottet.

För mer information

www.stockholm.se/eurovision

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand