2014-10-28 10:03Pressmeddelande

Premiär för alpin världscup i Stockholm 

Nu är det klart att Stockholm och Hammarbybacken kommer att stå värd för alpina världscuparrangemang. Det är den alpina världscupens parallellslalomtävling för herrar och damer som kommer till den svenska huvudstaden den 2 februari 2016. 

- Det känns jätteroligt att kunna arrangera en världscuptävling mitt inne i staden. Det visar återigen att Stockholm har en ordentlig kapacitet som idrottsstad. Ambitionen är att det här ska bli ett årligen återkommande evenemang till och med 2019 och jag tror att det kan väcka fler stockholmares intresse för skidsporten, säger Emilia Bjuggren, Idrottsborgarråd (s) i Stockholm.

Mats Årjes, VD SkiStar AB, fortsätter: - Det är inte många huvudstäder som kan ståta med en slalombacke mitt i city, Hammarbybacken är unik i sitt sammanhang och vi på SkiStar ser verkligen fram emot att få arrangera en alpin världscup där. Vi har lovat FIS, det internationella Skidförbundet, en stor publikfest i Stockholm, så jag hoppas att stockholmarna går man ur huse för att se våra alpina världsstjärnor. 
Organisation och utförande av tävlingen är ett samarbete mellan Stockholm Stad, Svenska Skidförbundet, SkiStar AB och Stockholms Skidförbund. 
- Detta är en otrolig möjlighet för Svenska Skidförbundet att ta skidåkningen till vår huvudstad, dels för att inspirera fler till att åka skidor men också för att sprida snöglädje. Det är med stolthet som vi tar oss an denna världscup och vi ser fram emot att jobba nära Stockholm Stad, SkiStar och Stockholms Skidförbund för att säkerställa att vi levererar ett högklassigt evenemang, säger Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet. 
Världscupens parallelltävlingar ingår i den alpina kalendern med två tävlingar per säsong. Dessa tävlingar har tidigare år arrangerats i städer som Moskva och München. Sverige har haft stora framgångar i dessa tävlingar med bland annat André Myhrers 3:e plats 2012 och 2:a plats 2013, båda i Moskva.
- De här kvällstävlingarna med parallellslalom är riktigt roliga för oss åkare med högt tempo och en intensiv tävling. Sen blir det väldigt speciellt och med bra inramning att tävla mitt inne i stora städer. Jag ser verkligen fram emot denna världscup i Hammarbybacken 2016, Stockholm är hemma för mig så det ska bli kul att få köra järnet för hemmapublik, kompisar och familj, säger Mattias Hargin, alpina landslaget.


För ytterligare information
Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet
070 370 0138, niklas.carlsson@skidor.com


Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand