2018-05-30 16:04Pressmeddelande

Nytt samarbete ska ge fler kinesiska besökare till Stockholm

null

Nu startar Visit Stockholm ett nytt samverkansprojekt med målsättning att öka kännedomen om Stockholm i Kina. Projektet sker i samverkan med flera hotellaktörer och Swedavia. Målsättningen är att attrahera fler kinesiska besökare och erbjuda en bättre upplevelse i Stockholm. Investeringen på minst 7,2 miljoner sträcker sig över en treårsperiod 2018-2020.

År 2015 reste 120 miljoner kineser utomlands. Kinas ekonomi är en av de snabbast växande och är idag världens näst största ekonomi efter USA. Globalisering och den växande medelklassen bidrar starkt till ökat resande och nya resmönster. Fler kinesiska besökare väljer att resa individuellt. I Stockholm ökade antalet kommersiella kinesiska övernattningar med 23% 2017. Stockholm har en marknadsandel på 36% av de kinesiska besökare som kommer till Sverige.

”Vi agerar på en global marknad och där står Kina för en stor tillväxtpotential för besöksnäringen. Den vill vi stärka och med gemensamma insatser skapa ett ännu mer tillgängligt och välkomnande Stockholm. Vi ska bli den självklara destinationen i Skandinavien för kinesiska besökare” säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm.

För att stötta denna utveckling startar Visit Stockholm tillsammans med ett flertal aktörer ett samverkansprojekt som sträcker sig över perioden 2018 – 2020. Målsättningen är att stärka marknadsföringen mot den kinesiska marknaden; både för att öka kännedomen om Stockholm och göra det enklare att välja och boka destinationen. Projektet skall även bidra till en ännu bättre upplevelse av staden på plats.

”Det digitala landskapet och distributionskedjan ser annorlunda ut i Kina. Vi ska göra Stockholm mer synligt och lätt att boka. Dessutom ska helhetsupplevelsen bli ännu bättre och mer välkomnande för de som kommer till Stockholm. Det kan handla om allt från skyltning och digital närvaro till betallösningar och tillfälliga events” säger Caroline Strand tf VD Visit Stockholm och ordförande för projektet.

Den ökade flygkapaciteten mellan Kina och Stockholm är avgörande faktor som bidrar starkt till den gynnsamma utvecklingen.

”Kina är en viktig och växande handelspart, samtidigt som kinesiska turister utgör en stor potential för en fortsatt stark utveckling för Stockholms besöksnäring. Vi på Swedavia arbetar för att utveckla flygtillgängligheten till Stockholm vilket är en förutsättning för fler internationella besökare. Vi är mycket nöjda över det här utvidgade samarbetet i regionen. En bra grund för vårt uppdrag och för att stärka regionen i den internationella konkurrensen” säger Elizabeth Axtelius, Director Aviation Business på Swedavia.

Projektet är treårigt och totalt kommer minst 7,2 miljoner kronor att investeras.

Projektet startas av:

 • Visit Stockholm
 • Pandox
 • Scandic Hotels
 • Nordic Choice Hotels Sweden
 • Elite Hotels of Sweden
 • Radisson Hotel Group
 • Swedavia
 • Om Visit Stockholm

  Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business region som är helägt av Stockholms stad.

  www.visitstockholm.com

  www.investstockholm.com

  www.stockholmbusinessregion.com


  Om Visit Stockholm

  Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


  Kontaktperson

  Elin Karlsson
  Avdelningschef Mottagning & Värdskap
  Elin Karlsson
  Annika Malhotra
  Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
  Annika Malhotra
  Lotta Andersson
  Marknadschef
  Lotta Andersson
  Åsa Karlsson
  Project Manager
  Åsa Karlsson
  Christine Frederici
  VD koordinator
  Christine Frederici
  Karin Mäntymäki
  Director Sales & Operations
  Karin Mäntymäki
  Caroline Strand
  VD
  Caroline Strand