2012-03-26 15:11Pressmeddelande

Kock-EM Bocuse d’Or ett lyft för Stockholm som evenemangsstad och för Stockholmsmässan

Bocuse d´Or Europe är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang och kommer att anordnas i Stockholm i samband med den stora matmässan GastroNord i maj 2014. Evenemanget, som är ett europamästerskap för kockar, blir ett lyft för både Stockholm och Stockholmsmässan.

 –  Evenemang skapar arbetstillfällen och gör Stockholm mer attraktivt som besöksstad. Med tävlingen stärks Stockholms position som evenemangsstad och det leder förhoppningsvis också till att fler unga talanger väljer restaurangbranschen, säger Ulla Hamilton (M), företagar- och arbetsmarknadsborgarråd i Stockholms stad samt ordförande i Stockholm Business Region.

 

Turismen i Stockholms Län omsätter varje år 22 miljarder kronor och skapar 18,700 arbetstillfällen. Av den totala turismomsättningen svarar evenemang för 5 miljarder kronor.

 

– Det är ett viktigt kvitto på att Stockholm har blivit en framstående matstad och att vi kan husera de mest skilda evenemangen, säger Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region

 

Bakom ansökan om att hålla Bocuse d’Or 2014 står Gastronomi Sverige AB med stöd av Stockholm Visitors Board/Stockholm Business Region, Stockholmsmässan, och regeringens satsning Matlandet Sverige. Tävlingen kommer att äga rum i samband med de två stora mat- och dryckesmässorna GastroNord och Vinordic på Stockholmsmässan.

 

– Vi är glada och stolta över att ha bidragit till att Bocuse d’Or bestämde sig för Stockholm. Det här är fantastiskt roligt och ett stort erkännande för oss som arrangör av professionella och inspirerande evenemang, säger Patric Sjöberg som är vd på Stockholmsmässan.

 

Stockholmsmässan har arrangerat GastroNord i över 25 år, och den är i dag den viktigaste mässan i norra Europa för dem som jobbar inom hotell, restaurang och catering. Med Bocuse d’Or på plats kommer den positionen att förstärkas ytterligare.

 

Presskontakt:

Ulla Hamilton: Oliver Carrà, pressekreterare 076-12 29 202 Pressjour: 08-508 29 222


Olle Zetterberg: Ann-Charlotte Jönsson, presschef, Stockholm Visitors Board/Stockholm Business Region, 08-508 28 507, ann-charlotte.jonsson@stockholm.se


Patric Sjöberg, vd Stockholmsmässan, 070 – 789 43 02, patric.sjoberg@stockholmsmassan.se
Helena Nilsson, kommunikationschef Stockholmsmässan, 070 – 789 44 19, helena.nilsson@stockholmsmassan.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand