2010-03-22 14:14Pressmeddelande

Kärlekstema och ett riktigt bröllop i Stockholmsmontern på TUR i Göteborg

Kärlek kärlek kärlek är temat i Stockholmsmontern på TUR-mässan i Göteborg i år. det blir presskonferens med Stefano Catenacci som ordnar kronprinsessans bröllopsmiddag, en stor satsning på bussarrangörer samt ett livs levande bröllop med bröllopsplanering på plats. Dessutom kommer GB-glass gubben och hans fästmö till montern och delar ut glass till förmån för Min Stora Dag. Välkommen till oss i Stockholmsmontern, F01:60 på plan 2.

Presskonferens om Kunglig bröllopsmiddag, lyxhotell och nypremiär för operakällarens smörgåsbord
Torsdag 25 mars kl 09.30 bjuder NOBIS Hotels, Restaurants & Conference in till pressinformation om Kungliga bröllopsmiddagen, nytt lyxhotell & nypremiär för Operakällarens smörgåsbord. Möt stjärnkocken Stefano Catenacci som lagar mat till kungliga bröllopet, möt Claes Anerud VD Nobis Hotel som blir Stockholms första samtida lyxhotell och möt Abbe Ibrahim, VD Operakällaren & Café Opera som presenterar nypremiär för Operakällarens klassiska smörgåsbord.

För mer information kontakta, Jenny Edh Jansen, Marknads- & PR-chef, e-mail: jenny@nobis.se, telefon 0703-788 428

Roslagsbröllop i Stockholmsmontern

Ett livs levande Roslagsbröllop äger rum i Stockholmsmontern lördagen den 27 mars klockan 15.00 när Joakim Carlsson och Maria Rönnkvist blir äkta makar. TUR-besökarna är bjudna! Se hur bröllopet växer fram under dagen och hur bruden smyckas, får håruppsättning, klänning och blommor.

För mer information kontakta, Gisela Norén, Roslagen Tel: 0176-713 03, gisela.noren@roslagen.se

Stockholm älskar barn
Stockholm är initiativtagare till mässans officiella tema i år; Min Stora Dag. Under publikdagarna auktioneras paket från hela mässan ut till förmån för svårt sjuka barn. Auktionen äger rum i vår grannmonter F01:22. Utställarna i Stockholmsmontern bidrar med två fina paket. Dessutom bjuder Cirkus Cirkör på både uppträdande och prova-på-aktiviteter flera gånger under publikdagarna i Stockholmsmontern i samarbete med Min Stora Dag.
För mer information kontakta, Rikard Fors,  www.minstoradag.se

Stockholm hjärta bussarrangörerna

Stockholm blev utsedd till inte bara Sveriges utan också världens bästa busstad 2009. Nu satsar staden ännu mer på bussbranschen med två evenemang. Under torsdagen hålls en Stockholmspresentation på Busstorget. Under fredagen bjuder Stockholmsmontern, med Rica Hotels som värd, på frukostmingel.
Stockholmsinformation, torsdagen 25 mars  kl 14.20 (Busstorget)
Frukostmingel, fredagen 26 mars kl 09.00-10.00 (Stockholmsmontern)

Stockholm älskar mötesköpare, eventbolag, bokningsbolag, incentive arrangörer

Stockholmsmontern bjuder in resebranschen till lunchmingel. Värd är Restaurangakademien som bland annat arrangerar tävlingen Årets Kock.

Lunchmingel, torsdagen 25 mars kl 12.00-13.30 (Stockholmsmontern)

GB-gubben Clovve och hans Clovina älskar Stockholm

GB-gubben gifter sig i maj med sin Clovina. De bjuder på glass i Stockholmsmontern under publikdagarna till förmån för Min Stora Dag.
För mer information kontakta, Fredrik Larsson marknadsdirektör GB Glace, Unilever Sverige AB

E-post: fredrik.larsson@unilever.com, Mobil: 070-855 72 12

 

Schema i stockholmsmontern under tur


Torsdagen den 25 mars

□        0930-10.00: Presskonferens om Kunglig bröllopsmiddag, lyxhotell och nypremiär för operakällarens smörgåsbord. Arrangör: Nobis  (Stockholmsmontern)

□        12.00-13.00: Lunchmingel Möten i Stockholm. Arrangör: Restaurangakademien

□        14.20-14.40: Stockholm på Busstorget (Stockholmsmontern)

□        16.00-1730: Café Operas coctailmingel, Arrangör Nobis (vipkort delas ut på plats)


Fredagen den 26 mars                  

09.00-10.00: Bussfrukostmingel. Värd: Rica Hotels (Stockholmsmontern)

 

Lördagen den 27 mars

□        Hela dagen: Dansa bröllopsdanser, gör love-quizz och sjung i karaoken på temat Love is in the air.

□        10.00-12.00 Cirkus Cirkör uppträder och erbjuder prova på till förmån för Min Stora Dag klockan 10.00 och kl 12.00.

□        10.30-1400: Roslagsbröllopet växer fram. Brudbuketter, smink, brudklänningar och hår varje timme med start klockan 1030.

□         14.00-1430: Auktion Min Stora Dag (F01:32) Paketauktion

□        15.00: Ett riktigt Roslagsbröllop äger rum i Stockholmsmontern under TUR.

 

Söndagen den 28 mars

□        Hela dagen: Dansa bröllopsdanser, gör love-quizz och sjung i karaoken på temat Love is in the air.

□        11.00-15.00 Cirkus Cirkör uppträder och erbjuder prova på till förmån för Min Stora Dag klockan 11.00, 13.00 och 15.00.

□        14.00-1430: Auktion Min Stora Dag (F01:32) Paketauktion

 

Andra kärleksnyheter från Stockholm

14 dagars fest i kärlekens tecken
Från nationaldagen den 6 juni till Kronprinsessans bröllopsdag den 19 juni bjuder Stockholms stad in till en stor festival på tema Love Stockholm 2010, med mängder av musikuppträdanden och kulturevenemang.  För mer information kontakta: www.lovestockholm2010.se

Nytt museum! Fotografiska öppnar 21 maj
Ny fast plats för fotografi av världsklass öppnar  den 21 maj med utsikt över hela stan.

 

Ny attraktion! SkyView
Attraktionen SkyView tar dig upp till toppen på Ericsson Globe i två glasgondoler.

 

Medeltidsmuseum satsar på Birger jarls jubileum

Medeltidsmuseet öppnade i januari 2010 efter en omfattande restauration. I april öppnar utställningen om Birger Jarl, mannen som grundade Stockholm.

 

Terrakottaarmén till Stockholm
Fynd från nya kejserliga terrakottaarméer i Kina kommer till Stockholm. I de såkallade hemliga bergrummen på Skeppsholmen under Östasiatiska visas djur och soldater i en miljö som påminner om fyndplatsen. Utställningen är Östasiatiskas hittills största utställning och pågår 28 aug -16 jan 2011. Förköp av biljetter på Ticnet.

Stockholmskortets nyheter

I 2010 års Stockholmskort ingår flera stora nyheter: Fri entré till SkyView och Fotografiska. Fri visning av Skogskyrkogården, Kungliga Operan och Filmstaden Solna. Fri cykelsightseeing med Stockholm Adventures sommartid. Fri båtsightseeing sommartid med Hop-On Hop-off som trafikerar Nybroplan, Djurgården och Slussen. Gratis Millenniumkarta för de som besöker Stockholms Stadsmuseum.

 

Stadsmuseum älskar Stieg Larsson och Lisbeth Salander

De uppmärksammade Millenniumvandringar som gjort stor succé både på hemmaplan och
internationellt fortsätter under 2010. Turen börjar vid Mikael Blomkvists bostad på Bellmansgatan, mitt i ett av Stockholms mest pittoreska områden med vidunderlig utsikt över Riddarfjärden och avslutas på Stadsmuseum med filmrekvisita från filmens Millenniumredaktion som finns uppbyggd på museet. Turen tar ca 1,5 timme. Vandringar äger rum regelbundet under hela året på både svenska och engelska. Biljett: 120 kr. Förköp i museets butik eller på www.ticnet.se.

Hotel Hellsten, i Stockholm älskar film och Kvikkjokk

Hotel Hellsten gör det enklare att spela in film i Stockholmsregionen genom att sponsra med hundra rum gratis till internationella filmproducenter, skådespelare och regissörer involverade i filmproduktion i Stockholmsregionen. Hotellrummen är en del i satsningen Filmregion Stockholm-Mälardalen har som mål att utveckla huvudstadsregionen till en av Europas filmvänligaste. Därför har man bland annat tagit initiativ till ett ”Made in Stockholm-Mälardalen card” – ett rabatterbjudande för att underlätta för internationella filmproduktioner. Bland de första att nappa är Hotel Hellsten på Luntmakargatan i centrala Stockholm.
Per Hellsten inleder samarbete med Svenska Turistföreningen i samband med övertagandet av STF Kvikkjokk Fjällstation. Hotel Hellsten tar över ägarskap och driften av fjällstationen, som kommer att fortsätta att drivas som en STF-anläggning ”Vi har en stor kundgrupp i utlandet som längtar att komma till den ultimata vildmarken. Kvikkjokk ligger mitt i den svenska fjällvärlden och bara några dagsmarscher till Sarek, den mest exklusiva nationalpark som finns i Europa, säger Per Hellsten.

Läs mer information om alla våra samarbetspartners i PDF-versionen


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand