2014-01-23 10:33Pressmeddelande

Hamilton (M): 11 miljoner gästnätter i Stockholm under 2013

Stockholm fortsätter att vara motorn i Sveriges besöksnäring. Under 2013 nådde Stockholm en ny toppnotering med 11 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med 2 procent i jämförelse med föregående år. Det visar preliminära siffror från Stockholm Visitors Board.

–  Stockholm fortsätter att vara en turistmagnet. Med 11 miljoner gästnätter årligen stärker vi positionen som ett av de populäraste resmålen i Europa. För att Stockholm ska fortsätta växa och stärka sin internationella konkurrenskraft måste vi attrahera ännu fler besökare till Stockholm säger Ulla Hamilton (M), Stockholms stads företagarborgarråd samt ordförande i Stockholm Business Region.

Stockholm är en av Europas populäraste besöksdestinationer och en av de snabbast växande. Det senaste decenniet har antalet gästnätter fördubblats. Och förutsättningarna för ytterligare tillväxt finns. 2014 ser ut att bli ett bra år både när det gäller evenemang och kongresser.

- Med fem stora kongresser inom Stockholms profilområden, flera stora konserter och festivaler finns goda förutsättningar för ytterligare tillväxt inom turismområdet under året. Evenemangsåret toppas från mitten av maj och under juni med dubbla One Direction-konserter på Friends Arena samt med artister som Robbie Williams, Miley Cyrus, Justin Timberlake samt Summerburst och nya Sthlm Fieldsfestivalen, säger Ulla Hamilton (M).

Presskontakt: Tobias Nässén…
Genom M-pressjour 08-508 29 222.

Fakta om besöksnäringen i Stockholm
http://press.stockholmbusinessregion.se/Facts--Statistics/Facts-about-tourism/


Fem stora kongresser

Under 2014 äger hundratals möten och kongresser rum i Stockholm. Årets fem mest prestigefyllda är inom Stockholms profilområden ICT, medicin och neurologi:

·  ICT kongressen ”Fibre to the Home” äger rum den 18-20 februari med 4 000 delegater. stockholm.ftthcouncil.eu/
·  Den årliga urologkongressen EAU äger rum den 11-16 april och lockar 12 500 delegater. www.eaustockholm2014.org
·  Anestikongressen Euro Anaesthesia äger rum den 31 maj till 3 juni och lockar 5 500 delegater. www.esahq.org/euroanaesthesia
·  Parkinson och rörelse kongressen äger rum den 8-12 juni med 5 000 delegater. www.mdscongress2014.org/home.htm
·  Epilepsi kongressen som äger rum den 29 juni till 3 juli med 4 000 delegater. www.epilepsystockholm2014.org/

Fler möten och evenemang: 
http://meetingplanner.visitstockholm.com/Our-Services/Meeting-calendar/


Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se
www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand