2014-09-10 11:00Pressmeddelande

Gästnätter: Stockholm ökar 7 % i juli 2014

Under juli månad hade Stockholm närmare 1,4 miljoner gästnätter. Det är 92 000 gästnätter fler än samma månad, vilket motsvarar en ökning med 7 % enligt statistik från Stockholm Visitors Board. Hittills har närmare 6,69 miljoner kommersiella gästnätter gjorts i länet, vilket motsvarar en ökning med 8 %. All time high. 


Ökningen under juli månad kommer framförallt från internationella gäster. För målgrupper från övriga Europa och övriga världen ökade antalet gästnätter med 11respektive 20 procent. Juli visar också på en positiv utveckling för de stora marknaderna: Tyskland (+2%), Storbritannien (+19%), USA +10%), Italien (+21%) och Spanien (+38 %).

Juli är den största turistmånaden i Stockholm. Och efter tre år av svag utveckling i Stockholm för juli månad är det glädjande att se en sådan kraftig utveckling i år

Stockholm fortsätter att stärka sin position som motorn i svensk besöksnäring. Utvecklingen i Sverige som helhet låg på -1 % i juli och hittills i år på +2 %.

Läs hela rapporten från Stockholm Visitors Board

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand