2014-08-11 14:02Pressmeddelande

Gästnätter: Stockholm ökar 11 % i juni

Under juni månad hade Stockholm närmare 1,2 miljoner gästnätter, en ökning med 11 % jämfört med samma månad 2013, enligt statistik från Stockholm Visitors Board. Med juni kan vi också summera ett fantastiskt halvår för turismen i Stockholms län eftersom samtliga månader överträffar fjolårets resultat. Under första halvåret har närmare 5,3 miljoner kommersiella gästnätter gjorts i länet, en ökning med 8 %. All time high.


Ökningen under juni kom från både inhemska och internationella gäster. Mest ökade antalet gästnätter från besökare från Finland (+32 %), men kraftiga ökningar från de flesta stora marknaderna. Exempelvis gjorde besökare från Tyskland 12 000 fler övernattningar, vilket motsvarar en ökning med 20 %.


Stockholm är motorn i svensk besöksnäring och utvecklingen av turismen i övriga Sverige är betydligt lägre. Utvecklingen i Sverige som helhet låg på +1 % i juni och +4 % under första halvåret.

Så här skriver Ulla Hamilton, styrelseordförande i Stockholm Business Region i ett blogginlägg:
- Ökningen från Finland är särskilt rolig. Stockholm är ett populärt resmål för finska besökare, men många stannar bara över dagen. Under flera år har vi satsat på den finska marknaden för att öka antalet övernattningar. Under våren har Stockholm Visitors Board tillsammans med mediakoncernen Sanomat och Visit Sweden i Finland lanserat sajten Tukholma.fi med artiklar och tips på vad man kan se och göra i Stockholm.

 Juni var också en fantastisk evenemangsmånad med flera stora konserter och festivaler. Särskilt stora publika evenemang med fri entré lockar många. Bland evenemangen syns Aerosmith på Tele 2 arena, Summerburst och Nationaldagsgaloppen på Gärdet, Smaka på Stockholm i Kungsträdgården och ÅF Off Shore race.

Läs hela rapporten från Stockholm Visitors boardn


Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand