2015-12-09 09:15Pressmeddelande

Gästnätter: Internationella gästnätter ökar kraftigt i Stockholm under oktober

Stockholm fortsätter att öka starkt. Under oktober gjordes över 1,1 miljoner gästnätter på boendeanläggningar i Stockholms län, vilket är en ökning med 7 procent i jämförelse med föregående år. Den största ökningen kommer från utländska gäster, framförallt från Europa och utanför Europa. Sammanlagt ökade de utländska övernattningarna i Länet med 22 procent.


- Stockholms attraktionskraft som internationell året-runt-destination visar sig tydligt i besökssiffrorna. Mycket av ökningen i oktober är ett kvitto på att vår region blivit riktigt konkurrenskraftig som alternativ för besökare inom både affärs- och privatresesegmenten, säger Karin Wanngård (s), finansborgarråd i Stockholms stad.

Den största procentuella ökningen kommer från länder utanför Europa som ökar med sammanlagt 31 procent, följt av Europa med 20 procent. De flesta internationella övernattningarna kom från Stockholms största internationella marknader Storbritannien (28%) Tyskland (+17%) följt av Norge (+12%) och USA (+24%).

Läs hela rapporten här

För mer information kontakta

Karin Wanngård: kontakta Ömer Oguz, Kommunikationschef finansroteln, tel: 076-122 92 34

Ann-Charlotte Jönsson, PR Chef Stockholm Business Region, tel: 08-508 28 507

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand