2016-04-25 11:00Pressmeddelande

​Eurovision i dina kvarter

När Stockholm står värd för Eurovision Song Contest ska det synas i Stockholm. Under vinjetten Eurovision Song Contest - i dina kvarter arrangeras bland annat ”Swedish Fika”, ”Eurovision-sim” och sambafotboll på utvalda platser i Stockholm mellan den 8-14 maj.


- Eurovision Song Contest ska vara ett arrangemang som präglas av öppenhet, acceptans och alla människors lika värde. Det ska vara en fest som märks på flera platser i Stockholm. Utöver tävlingen i Globen, festligheterna i Kungsträdgården och på Skeppsbron arrangeras aktiviteter i Högdalen/Rågsved, Skärholmen, Husby/Kista, Vällingby och Farsta, säger Karin Wanngård (s) finansborgarråd i Stockholms stad.

Startskottet är ”Swedish Fika” söndagen den 8 maj klockan 15-17. Då bjuder staden på fika från några utvalda delar av världen på följande platser:

 • Farsta Gård, Farsta
 • Kista Träff, Kista
 • Nya Rågsveds Folkets Hus, Rågsved
 • Kulturhuset Stadsteatern, Skärholmen
 • Medborgarhuset Trappan, Vällingby
 • Under veckan som följer pågår lokala aktiviteter under samlingsnamnet ”Come together”, som också är tag-line för årets Eurovision Song Contest. Aktiviteterna initieras och genomförs av lokala arrangörer med stöd av Stockholms stad. Det blir allt från ansiktsmålning och frågesport till karaoketävling och konserter med lokala artister.

  Veckan avslutas lördagen den 14 maj med ”Eurovision-sim” och DJ:s i Skärholmen, Vällingby och Farsta simhall samt sambafotboll på utvalda platser i samarbete med lokala fotbollsföreningar.

  Information om lokala program på ovanstående platser kan laddas ned på www.stockholm.se/eurovision från och med den 29 april.

  Evenemangen är arrangerade av Stockholms stad inom ramen för Eurovision Song Contest 2016

  För ytterligare kommentarer kontakta

  Karin Wanngård: kontakta Ömer Oguz (s), Kommunikationschef finansroteln, tel: +46 (0)76-122 92 34

  Tomas Andersson, Kommunikationschef Kulturförvaltingen, pressamordning för I dina kvarter, tel: +46 8 508 31 987

  Ann-Charlotte Jönsson, 08-508 28 550, esc_press@stockholm.se Head of Press Eurovision Song Contest

  Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

  www.visitstockholm.com 
  www.investstockholm.com 
  www.stockholmbusinessregion.se


  Om Visit Stockholm

  Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


  Kontaktperson

  Elin Karlsson
  Avdelningschef Mottagning & Värdskap
  Elin Karlsson
  Annika Malhotra
  Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
  Annika Malhotra
  Lotta Andersson
  Marknadschef
  Lotta Andersson
  Åsa Karlsson
  Project Manager
  Åsa Karlsson
  Christine Frederici
  VD koordinator
  Christine Frederici
  Karin Mäntymäki
  Director Sales & Operations
  Karin Mäntymäki
  Caroline Strand
  VD
  Caroline Strand