2016-02-24 10:00Pressmeddelande

​En 81 meter hög åkattraktion till Kungsträdgården under Eurovision

null

En av de högsta nyheterna vid Stockholms värdskap under Eurovision Song Contest är ett 81 meter högt utsiktstorn, som kommer att placeras mitt i Eurovision Village i Kungsträdgården. Från och med den 29 april kan besökare åka upp i tornet och få en helt hisnande och unik vy över innerstaden.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda en spektakulär familjeattraktion med 360 graders panoramautsikt över en enastående plats. Med sina 81 meter blir City Skylinern en av Stockholms högsta punkter. Det blir en helt unik upplevelse från en plats som inte varit tillgänglig tidigare, säger Jesper Ackinger vice vd Stockholm Business Region och ansvarig stadens Eurovision-organisation.

City Skylinern kommer att vara en av huvudattraktionerna i Eurovision Village i Kungsträdgården under Stockholms värdskap för Eurovision Song Contest i maj. Redan i slutet av april kommer Stockholmare och tillresta kunna åka upp i attraktionen och få en 360 graders panoramavy över Stockholms innerstad. Skylinern är tillgänglig för rullstolsburna och tar 60 personer åt gången. Varje åktur kostar 100 kronor.

De högsta byggnaderna i Stockholms innerstad

 • 61 meter Hötorgsskraporna
 • 81 meterStockholm City Skyliner
 • 84 meterStockholm Globe Arena
 • 106 meterStadshustornet
 • 121 meter Eclipse
 • 155 meter Kaknästornet
 • För ytterligare information kontakta

  Ann-Charlotte Jönsson, PR Chef Stockholm Business Region, ann-charlotte.jonsson@stockholm.se, 08-508 28 507

  Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.

  www.visitstockholm.com 
  www.investstockholm.com 
  www.stockholmbusinessregion.se


  Om Visit Stockholm

  Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


  Kontaktperson

  Elin Karlsson
  Avdelningschef Mottagning & Värdskap
  Elin Karlsson
  Annika Malhotra
  Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
  Annika Malhotra
  Lotta Andersson
  Marknadschef
  Lotta Andersson
  Åsa Karlsson
  Project Manager
  Åsa Karlsson
  Christine Frederici
  VD koordinator
  Christine Frederici
  Karin Mäntymäki
  Director Sales & Operations
  Karin Mäntymäki
  Caroline Strand
  VD
  Caroline Strand