2010-03-15 15:01Pressmeddelande

Bli världens största danskälskare

null

I dag, måndag, den 15 mars, startar kampanjen ”Kom Til Stockholm”. Syftet med kampanjen är att få danskar och norrmän att komma till Stockholm som turister. Ett led i kampanjen kommer vara en tävling på Facebook som riktar sig till svenskar med uppmaningen att smickra en dansk eller norrman. Uppmaningen kommer även att synas på Ericsson Globe samtidigt som den även lyses upp i både de danska och norska färgerna. Samtidigt genomförs nu en annonskampanj i Köpenhamn och Oslo.
 
Den svensk som på Facebook lyckas med att smickra flest danskar eller norrmän kommer att utses till hedersambassadör gentemot Danmark eller Norge och stylas om till en dansk eller norrman som sedan projiceras på Ericsson Globe i ett par dagar.
 
-      Med kampanjen vill vi på ett ödmjukt sätt få våra danska och norska grannar att komma till Stockholm och känna sig hemma här. Detta genom att vi bjuder på oss själva, säger Marcus Hammarström, Area Manager, Stockholm Visitors Board.

-      Stockholm är hett i Danmark och Norge säger Niels Mouritzen, chef för marknad Danmark och Norge hos Visit Sweden. Det är nära, har ett rikt kultur- och nöjesliv, förstklassiga restauranger, närhet till natur och vatten och bra shopping, avslutar Niels Mouritzen.  

-      Om vi kan få våra danska och norska bröder och systrar att känna sig välkomna till Stockholm genom att lysa upp Ericsson Globe i danska och norska färger, så gör vi det mer än gärna, säger Marie Lindqvist, Communications Manager, Stockholm Globe Arenas.


Kampanjen är ett gemensamt projekt av VisitSweden, Stockholm Visitors Board, Scandic Hotels och Stockholm Globe Arenas.
 
Länk till officiella kampanjsajten: komtilstockholm.nu <http://www.komtilstockholm.nu>
Länk till Facebook kampanjen: www.facebook.com/komtilstockholm <http://www.facebook.com/komtilstockholm>
 
http://komtilstockholm.nu/pressbilder

 
Övriga upplysningar lämnas av:
 
Marcus Hammarström, Area Manager, Stockholm Visitors Board
Mobil +46 730 83 85 32
 
Niels Mouritzen, chef för marknad Danmark och Norge, VisitSweden
Mobil +45 28 88 10 75
 
Camilla Hahn Fortkord, Marketing Communication, Scandic Hotels
Mobil: +46 709 73 51 37

Stockholm Visitors Board är Stockholms marknadsföringsbolag. Vår uppgift är att samordna resurser inom näringsliv och kommun samt koordinera marknadsföringen av Stockholm under det gemensamma varumärket "Stockholm - the Capital of Scandinavia. Stockholm Visitors Board AB (SVB) ingår i Stockholm Business Region koncernen och är ett helägt dotterbolag till Stockholm Stadshus AB. Läs mer på www.stockholmtown.com


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand