2014-04-02 07:00Pressmeddelande

Avicii genererade närmare 45 miljoner kronor till Stockholmsregionen

Arenaevenemang lockar turister och genererar både jobb och intäkter för hela Stockholmsregionen. Avicii-konserten på Tele2 Arena den 1 mars i år genererade intäkter på närmare 45 miljoner kronor, vilket motsvarar 32 arbetstillfällen på helårsbasis. Det visar en turistekonomisk kalkyl som genomförts på uppdrag av Stockholm Visitors Board.

–  Analysen visar vilken enorm spinn-off som en enda konsert med Avicii ger i regionen. Evenemang är mycket mer än biljettintäkter och arenakostnader – de är av stor betydelse för utveckling och arbetstillfällen i hela regionen, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad och ordförande för Stockholm Business Region.

6 av 10 var tillresta besökare från ett annat län och närmare hälften reste i ett större sällskap. Stockholm är en mycket bra evenemangsdestination enligt undersökningen. På en femgradig skala får Stockholm 4,4 i helhetsbetyg av både besökare och stockholmare, vilket är mycket högt. Det visar en analys som presenteras idag i samband med invigningen av nya Stockholm Visitor Center.

-  Evenemang är en stark drivkraft för resande och både besökare och stockholmare uppfattar Stockholm som en evenemangsstad i världsklass, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad.

För ytterligare information kontakta:
Moderaterna i Stockholms stad - pressjournummer 08-508 29 222 / +46 8 508 29 222


Fakta om undersökningen
:

  • Undersökningen genomfördes i samband med Aviciis #true tour i Tele2 Arena den 1 mars 2014.


  • Konserten var slutsåld och antalet besökare var 38 000.


  • Sammanlagt genomförts 284 intervjuer, som legat till grund för undersökningen.


  • Andelen tillresta besökare var 57 %. Av dem var 4 procent internationella. 


  • Av del tillresta besökarna valde 62 % att bo på hotell.


  • 94 % av de tillresta angav Avicii som den huvudsakliga anledningen till besöket i Stockholms-regionen.


  • Utöver konserten passade de flesta av de tillresta besökarna på att gå på restaurang (60%), shoppa (59%) samt träffa släkt och vänner (24%).


  • Varje besökare spenderade 2071 kronor under besöket


Bifogas: Undersökning av Mind Research på uppdrag av Stockholm Visitors Board genomfördes bland besökare på Avicii konserten på Tele2 Arena, 1 mars 2014.

Stockholm Business Region har till uppgift att tillsammans med dotterbolagen Stockholm Business Region Development och Stockholm Visitors Board utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Stockholm Business Region är helägt av Stockholms stad och driver varumärket Stockholm - The Capital of Scandinavia.
www.stockholmbusinessregion.se
www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand