2009-03-19 14:45Pressmeddelande

Användarna släpps in på nya Stockholmtown

null

Genom kommentarer, betyg och en dela-funktion tar Stockholm första steget att släppa in användarna på Stockholms officiella besökssajt Stockholmtown. Den nya sajten lanseras fredagen den 20 mars. Tanken med Stockholmtown är att den ska inspirera och få användarna att utforska och agera på webben.

- Tidigare har många resenärer förlitat sig på resejournalistik, resebyråer och vänners rekommendationer när de har valt resmål. Den nya webbteknologin har gjort att resenären via bloggar, kartor, podar och annat kan utforska sitt reseäventyr innan man bestämmer sig för var man vill åka, säger Peter Lindqvist VD på Stockholm Visitors Board

När den första versionen av Stockholmtown.com lanserades, låg den i framkant. Sedan dess har webbplatsen utvecklas och kommit att bli mer som en uppslagsbok där man har kunnat hitta nästan all information om vad som händer i Stockholm. Informationen har varit omfattande men inte alltid kvalitativ. För att ge besökare inspiration att resa till Stockholm lanseras därför en ny version av Stockholmtown.com.

Den nya webbplatsen, som har tagits fram tillsammans med webbyrån Drop it, bygger på varumärket, Stockholm - The Capital of Scandinavia.De profilområden som kännetecknar Stockholm som resmål har lyfts fram på webbplatsen. Svensk design, trend, innovation, tillgänglighet, natur, ren miljö och skönhet är några av dessa. Besökaren navigerar och får tips via en sökfunktion, nyckelord, bildspel, topplistor och redaktionellt innehåll. Och med en kartfunktion kopplas sevärdheter, restauranger och boende samman och gör på det viset Stockholm mer överblickbart.

- Tanken med den nya Stockholmtown.com är att besökaren ska vägledas bland det stora utbud av olika saker som finns att göra. Man ska få ta del av vad andra tycker, ta reda på hur man reser hit och utforska var man kan bo, äta och ha roligt. Sammantaget ska allt detta inspirera resenärer att fatta beslut om att komma till Skandinaviens huvudstad, Stockholm, säger Monica Ewert kommunikationschef på Stockholm Business Region.

Dropit har levererat strategi, koncept, design och teknik för nya Stockholmtown.com. Webbplatsen är byggd på content managagement-verktyget EpiServer.


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand