2013-05-22 07:46NYHETER

Veteraner från hela världen samlas i Stockholm

Den 28-31 maj samlas veteraner från 36 länder i Stockholm för att diskutera hur veteranernas unika kompetens och erfarenhet runt om i världen ska kunna tas till vara för att skapa ett tryggare samhälle även i veteranernas hemländer.

150 delegater från 36 länder kommer att samlas i Stockholm den 28 – 31 maj för World Veterans Federation´s Peace and Security Summit. Konferensen skall arbeta med frågan ”Hur kan veteraner bidra till fred och säkerhet i samhället?”

Toppdiplomaterna Hans Blix och Jan Egeland kommer att vara huvudtalare vid konferensen. Huvudtalen kommer att följas av debattinlägg från konferensdeltagarna för att utveckla idéer och strategier kring hur veteranerna skall engageras för att bidra till fred och säkerhet i samhället.

Peace and Security Summit anordnas av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, SVF, på uppdrag av World Veterans Federation och med stöd av regeringen, flera myndigheter och ideella organisationer.


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand