2020-09-22 12:32NYHETER

Världssuccén Umbrella Project till Sverige

Indiska, paraply, Stockholm Umbrella Project presenteras av Indiska i Stockholm

Indiska tar det stora konstprojektet The Umbrella Project till Sverige. Visit Stockholm har bidragit till att möjliggöra utställningen. En underbart färgglad himmel av paraplyer kommer med start fredagen den 25 september pryda Drottninggatan i Stockholm. Tanken bakom projektet är att inspirera människor, sätta färg på tillvaron och sprida glädje vilket överensstämmer med Indiskas vision som är att inspirera människor i vardagen. Genom utställningen hoppas Indiska kunna bidra till att få Stockholms stadskärna levande igen efter en lång och svår period för besöksnäringen till följderna av coronapandemin.
 
Pressinvigning sker fredagen den 25 september kl.08:30 på Drottninggatan 53 (Indiskas butik) med Indiskas vd Karin Lindahl och Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr på plats.
 
The Umbrella projekt startade som en konstinstallation under en festival i staden Águeda, Portugal år 2012. Den vackra himlen av tusentals färgglada paraplyer blev en stor succé och har sedan dess turnerat jorden runt i städer som Miami, Bordeaux och Paris. Indiska har i över ett år haft dialog med Impact Plan, som är initiativtagarna till Umbrella Project. Det har funnits en stark gemensam vilja att ta utställningen till Sverige och en samsyn kring att människor behöver inspireras och liva upp sin vardag. Coronapandemin kom dock emellan. Efter en mycket tung vår där pandemin har legat som ett dystert täcke över egentligen allt som skett under 2020 så är vi nu äntligen redo att lansera installationen i Stockholm.
- Indiskas uppgift är att inspirera människor i vardagen. Vanligtvis gör vi det genom att våra kunder hittar en produkt hos oss som kan liva upp deras hem eller outfit, men nu vill vi inspirera en hel stad ur ett större perspektiv och väcka Stockholm till liv igen efter en tuff tid, säger Karin Lindahl, vd Indiska.
Indiska står som ansvarig och finansiär av projektet, men ett flertal aktörer inom Stockholm stad (Visit Stockholm, City i samverkan, fastighetsägare m.fl.) har bidragit till att utställningen ska kunna bli verklighet.
- Vi tror att flera aktörer måste gå ihop för att göra skillnad. Att vi skapar levande städer är viktigt inte bara för enskilda företagare utan även för samhället i stort då det bidrar till turism, jobbtillfällen och inte minst välmående hos medborgarna. I det här fallet är det verkligen en gemensam kraftsamling från flera olika aktörer som har bidragit till att få utställningen på plats, fortsätter Karin.
Installationen kommer att hänga på Drottninggatan i Stockholm 25 sep –
31 okt. (Sträckan: Mäster Samuelsgatan – Gamla Brogatan)
 
För frågor kontakta:
Matilda Agné
PR-ansvarig Indiska
matilda.agne@indiska.seOm Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella destinationsbolag. Bolaget utvecklar och positionerar Stockholm som tillgänglig och attraktiv plats under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com

Kontaktperson

Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici