2010-03-24 14:06NYHETER

Roslagen toppar TUR-mässan med ett riktigt bröllop!

I år toppar Roslagen med ett alldeles riktigt bröllop på TUR-mässan i Göteborg!

-Roslagen är en omåttligt populär bröllopsdestination med 40 medeltida kyrkor och en fantastisk skärgård med mängder av populära vigselplatser på fyrar, klippor och bryggor. I år medverkar vi i Stockholms monter på TUR-mässan och vill gärna bidra till temat Stockholm Love 2010. Vad kan passa bättre än arrangera ett alldeles riktigt bröllop på plats, säger Roslagens destinationschef Gisela Norén.

På lördag den 27 mars kl 15.00 förrättas vigseln mellan Joakim Carlsson, 33 och Maria Rönnkvist, 27, i monter F02:60 på TUR-mässan i Göteborg. Brudparet är hemmahörande i Österåker i södra Roslagen. Parets 20 månader gamla dotter Jennifer blir brudnäbb. Marias syster är tärna och Joakims bror best man. Vigselförrättare är Gerhard Nuss, även han från Roslagen. För bröllopsmusiken svarar bl a sångerskan Emma Bensing, som ska sjunga den nyskrivna låten Bröllopsklockor av Kenneth Fridén från Rådmansö i Roslagen. Men även annan känd roslagsmusik kommer att höras.

Under hela lördagen får mässbesökarna följa hur roslagsbröllopet växer fram. Varje timme från kl 10.30 görs nedslag på stora scenen. Då får vi titta närmare på bland annat hur man skapar en trendig brudbukett med skärgårdstema, hur bröllopstårtan bakas som ett "smycke" till bruden och hur smink och hår ska läggas för att passa personligheterna under livets stora fest.

- Det känns kul att få medverka till att visa att Roslagen och giftermål passar så bra ihop, säger den blivande brudgummen Joakim, eller Jocke som han kallas. Dessutom får jag nu äntligen gå på TUR-mässan! tillägger han skämtsamt.

Jocke är nämligen en uppskattad "doldis" som bl a arbetar med turistfrågor för destinationen Roslagen.

Men hittills har han inte fått möjlighet att hänga med kollegorna till TUR-mässan i Göteborg.

- Vi började planera för vårt bröllop, men släkten hade så många önskemål att det började kännas som om vi planerade mer för dem än för oss. Nu kan vi glatt konstatera att arrangemanget är "utom vår kontroll", men ändå få vårt bröllop, säger den blivande bruden Maria, eller Maja som hon kallas.

En rad roslagsföretag ställer upp för Jockes och Majas och hela Roslagens bröllop på TUR-mässan. Åkersberga brud & fest står för kläderna, Hår & Hudkällan fixar smink, hår och naglar. Fröken Knopp binder brudbuketten och monterns alla blomsterdekorationer, En liten smula bakar bröllopstårtan, Artroom i Vaxholm bidrar med smycken. Rånäs Slott är bröllopsbutler på plats och Sandra Birgersdotter har bidragit med fotografier. Men även Göteborg håller sig framme. Här bidrar bl a Elite Studio, Carl-Henrik Trapp med bröllopsfotografering och Hotell Avalon bjuder på arrangemanget kring bröllopsnatten.

Roslagens medutställare på TUR-en bidrar med en rad spännande bröllopsgåvor som kommer att överlämnas till brudparet efter vigselakten inför lördagens mässbesökare. Roslagens medutställare är Runö Konferenser & Events, Rånäs slott, Roslagskonferens, Åtellet samt Järnboden i Harg i samverkan med ResGladh.

Huvudansvarig för arrangemanget är destinationen ROSLAGEN, dvs roslagssamarbetet mellan de fyra kommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar.

För mer information – kontakta gärna:

Annica Norström
Pressansvarig
annica.norstrom@roslagen.se 070-241 20 95

Gisela Norén
Destinationschef
gisela.noren@roslagen.se
073-962 30 41


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand