2021-11-26 15:57NYHETER

Nu öppnar Nordens första äventyrspark på is

Invigning, snö, Invigning av Nordens första äventyrsbana på is med Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm. Foto: Visit Stockholm

Med start på fredag kommer Scandinavian Ice Adventure, Nordens första äventyrspark på is, att erbjuda 3 500 kvadratmeter av spännande isäventyr på Gärdet i Stockholm.

Fredagen den 26:e november kl 16.00 öppnas Scandinavian Ice Adventure – Nordens allra första äventyrspark på is av Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholm. Med sina 3 500 kvadratmeter is kommer parken innehålla allt från skridskodisco, en iskarusell och ice cross till en kärleksbana, eisstock och pond hockey. 

Det finns ett uppdämt behov av vinteraktiviteter i såväl Stockholm som resten av landet. Med Scandinavian Ice Adventure erbjuder vi en mötesplats på is där alla är välkomna och kan ha roligt, oavsett om du aldrig stått på skridskor förut eller drömmer om att bli hockeyproffs, säger Julia Lundmark, Site Manager på Scandinavian Ice Adventure.

Vi välkomnar innovativa entreprenörer likt Scandinavian Ice Adventure till Stockholm. Det är roligt att nyskapande satsningar görs på vinterhalvåret så att stockholmare och besökare kan uppleva vår fina stad året runt. Det ökar attraktionskraften och bygger Stockholm som destination, säger Anna König Jerlmyr finansborgarråd i Stockholm.

Parken kommer hålla öppet från den 26:e november till den 13:e mars och finns på Djurgårdsbrunnsvägen 14, granne med Sjöhistoriska museet och Villa Källhagen. Utrustning såsom skridskor och hjälmar finns att hyra, det enda besökare förväntas ha med sig är varma kläder. I anslutning till parken kommer även en After Skate-restaurang med bar att finnas. 

Under invigningen på fredag kommer utövare av flera olika issporter finnas på plats för att inviga och visa upp de olika ytorna – bland annat ice cross-åkare, konståkare, Sveriges enda eisstock-förening och två hockeylag sammansatta av tidigare hockeyproffsen Danijela Rundqvist och Nils Ekman.

Efter invigningen kommer vi äntligen öppna upp för allmänheten. Vi kommer ha öppet alla dagar mellan 10:00–22:00, så det finns gott om tillfällen under hela vintern att besöka oss, säger Julia Lundmark.

Scandinavian Ice Adventure stärker Stockholm som vinterdestination. Upplevelser och motion är viktiga för Stockholmarna. Detta kommer också locka besökare till Stockholm och stärka vår viktiga besöksnäring, säger Caroline Strand VD för Visit Stockholm

Biljetter till parken går att köpa på plats eller online på scandiceadventure.se.

Mer information:
Julia Lundmark
Site Manager, Scandinavian Ice Adventure
julia@scandiceadventure.se
070-568 75 48

Micael Lundmark
Projektledare, Scandinavian Ice Adventure
micael@scandiceadventure.se
070-580 95 49Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella destinationsbolag. Bolaget utvecklar och positionerar Stockholm som tillgänglig och attraktiv plats under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Tomas Andersson
Projektledare kommunikation och digital utveckling
Tomas Andersson