2013-01-04 13:40NYHETER

Nationalmuseum stänger. Öppnar 2017

Nationalmuseum är öppet som vanligt fram till den 3 februari 2013. När Nationalmuseum stänger för renovering får verksamheten och samlingarna en ny Stockholmsadress: Konstakademien på Fredsgatan 12. Verksamheten i Konstakademin öppnar under sommaren 2013 och kommer ge unika möjligheter att föra samman äldre och nutida konst.

Renoveringen och nybyggnationen av museet sker i två etapper: den första omfattar renovering och ombyggnad av huvudbyggnaden och den andra omfattar uppförande av ett annex. Det är bland annat välrenommerade Wingårdh Arkitektkontor som ansvarar för arbetet. Nya Nationalmuseum står klart och kan ta emot publik igen år 2017.


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Elin Karlsson
Avdelningschef Mottagning & Värdskap
Elin Karlsson
Annika Malhotra
Projektledare publika evenemang, Visit Stockholm
Annika Malhotra
Lotta Andersson
Marknadschef
Lotta Andersson
Åsa Karlsson
Project Manager
Åsa Karlsson
Christine Frederici
VD koordinator
Christine Frederici
Karin Mäntymäki
Director Sales & Operations
Karin Mäntymäki
Caroline Strand
VD
Caroline Strand