2021-08-18 13:05NYHETER

Luftballonger av längtan efter publik

Luftballong, akrobat, himmel, Stockholm, Cirkus Cirkör Stockholms kulturfestivalLuftballong med akrobater från föreställningen Pust av Stockholms kulturfestival

Har du sett två luftballonger sväva över Stockholm? De är fyllda med akrobatik, musik, mod och drömmar. De är på väg, drivna av längtan. Längtan efter publiken, efter att få skapa konst tillsammans och efter att få fylla staden med hisnande upplevelser.
Titta uppåt – har du tur passerar luftballongerna just dig.

Pust är en poetisk och nervkittlande hyllning till cirkuskonstens tidlösa innovationskraft. Flyktig som en vindpust svävar föreställningen fram över Stockholm. Modiga artister, flygande riggare och förstklassiga piloter fyller luften med konst. Ballongernas stillhet och cirkuskonstens explosivitet ställs mot och med varandra. 

Bakom föreställningen står Stockholms Kulturfestival, Cirkus Cirkör och Peak Experience med ett gemensamt budskap: Vi längtar efter vår publik!

När Stockholms Kulturfestival för andra året i rad tvingades ställa om blev dess längtan efter publiken överväldigande. Festivalen ville skapa något stort och spektakulärt och visa att  publiken inte är bortglömd. Men hur? Pandemin tillåter inga större folksamlingar, så hur når vi ut?

En idé föddes om att flytta hela festivalen upp i luften. Den tanken kändes omöjlig, men ändå blev den svår att släppa ifrån sig. Festivalen ringde Cirkus Cirkör och luftballongföretaget Peak Experience. De tre modiga och kreativa aktörerna bestämde att det omöjliga skulle göras möjligt. 

När flyger luftballongerna?

Pust ges när väder och vind tillåter det, fram till den 31 augusti 2021. Luftballongerna styrs av väder och vind, så föreställningen blir i sin natur oförutsägbar. Pust spelas över Stockholms stad de kvällar som vindarna tillåter. Titta uppåt. 

För ytterligare info:

https://kulturfestivalen.stockholm.se/kontakt-press/Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella destinationsbolag. Bolaget utvecklar och positionerar Stockholm som tillgänglig och attraktiv plats under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com

Kontaktperson

Tomas Andersson
Projektledare kommunikation och digital utveckling
Tomas Andersson