2019-02-08 09:25Bloggpost

Glädjande siffror för Stockholm!

Hej!


Inleder årets blogg med att Tillväxtverket och SCB kom med glädjande siffror* för oss stockholmare igår. Under 2018 stod Stockholms län för 14,5 miljoner gästnätter, nära en fjärdedel av det totala antalet för Sverige!

Totalt sett ökar gästnätterna med +3,5% (jmf. 2017) och de utländska växer ännu snabbare +7,3. Fortfarande är Tyskland, USA och Storbritannien i topp, men Indien tar sig in på plats nummer 9 och Kina har plats 11.

Ökningen av de kinesiska gästnätterna (+4%) är jag extra stolt över. Dels för att det visar på att den samverkan vi har med besöksnäringen i bearbetningen av Stockholm på den kinesiska marknaden ger resultat. Dels för att det så tydligt visar att vi drar nytta av våra styrkor runt om i landet och lyckas bra på olika marknader. Det är roligt att se att Sveriges besöksnäring är starka tillsammans!

Med den positiva utvecklingen förra året sätter vi standarden för de kommande månaderna. Stockholm har goda förutsättningar som besöksdestination:

  • Stora evenemang som musikfestivalen Lollapalooza, ASICS Stockholm Marathon och Stockholm Horse Week med Global Longiness Championship.
  • Nya mötesplatser som The Sparrow, Villa Dagmar by hotel Diplomat och Blique by Nobis.
  • Kongresser som UITP – världens största om allmänna kommunikationer och ECTRIMS om sjukdomen MS.
  • Stadens egna evenemang som Kulturfestivalen och We are Stockholm.
  • Kungliga Djurgårdens fortsatta utveckling med bland annat Pop House satsning på Hasselbacken, Hållbara restauranger och prioriteringen av eltaxibilar.

Det här är bara ett par exempel på stadens rika utbud – både för boende och för besökare.

Tisdagen den 5 mars är det dags för årets första frukostmöte – om du vill ha en inbjudan, mejla min kollega Christine Frédérici: christine.frederici@stockholm.se

Hör gärna av dig till mig om du har några frågor eller funderingar kring innehållet i bloggen eller något annat!

Hälsningar
Caroline

 


Om Visit Stockholm

Visit Stockholm är stadens officiella turistorganisation som arbetar med internationell marknadsföring och utveckling av Stockholm som besöksdestination under varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. Visit Stockholm är ett dotterbolag till Stockholm Business Region som är helägt av Stockholms stad. www.visitstockholm.com www.investstockholm.com www.stockholmbusinessregion.com


Kontaktperson

Caroline Strand
VD
Caroline Strand